Foto: Adobe

Adobe Firefly snakker norsk

Nå kan du få generert bilder med kunstig intelligens ved å skrive på norsk.

Publisert

Draw Things for iOS (som også kan kjøres på Mac) og DiffusionBee for macOS er eksempler på måter å få generert syntetiske bilder ved hjelp av kunstig intelligens på Apples plattformer.

Det finnes også andre løsninger som baserer seg på StableDiffusion eller andre kunstige modeller for billedskapning - noen er gratis, andre må du betale for bruken.

Adobe, på sin side, er godt igang med å implementere kunstig intelligens også i sine egne allerede etablerte verktøy slik som Photoshop og Illustrator, og da ved hjelp av teknologien Firefly (og underliggende Adobe Sensei). Firefly er ikke en egen app per se, men utvider altså disse appene med ekstra funksjonalitet.

Sensei og Firefly som anvendt i Photoshop gir ekstra muligheter i kombinasjon med redigeringsfunksjonene man finner der. 

Men du kan også fyre opp KI-generatoren direkte fra denne nettsiden hos Adobe, og på denne måten generere innhold "fra bunnen av" også utenom appene. Og nå snakker Firefly altså også norsk, så med andre ord kan du bruke dine egne ord for å få skapt bilder bare ved hjelp av å skrive inn deskriptive kommandoer. 

Adobe har også startet opp med å nasjonalisere brukergrensesnittet til en rekke språk utenom engelsk, men norsk/nordisk er ikke blandt disse (enda).

Du vil trenge et Adobe CreativeCloud-abonnement for å bruke Firefly som beskrevet over.

Via Adobe