PAD: Ditt digitale lerret (Foto: Adobe)
PAD: Ditt digitale lerret (Foto: Adobe)

Adobe med ny tegne-app for iPad

Project Gemini blir til Adobe Fresco. Du kan melde din interesse for test-versjonen allerede nå.

Publisert Sist oppdatert

Adobe avduker Adobe Fresco for iPad.

Dette er altså det endelige navnet for appen tidligere kjent som Project Gemini, og som snarlig kommer til AppStore. Du kan forhåndsprøve allerede nå, om du er så heldig å bli plukket ut.

Adobe Fresco

Adobe satser på iPad, og vice versa. Med macOS Catalina kan du nå bruke en iPad som digitaliseringsbrett for Photoshop på Mac - og Adobe kommer med Photoshop som dedikert iPad-app snarlig.

Men også grafikere og illustratører får sitt. Adobes laboratorie-prosjekt Gemini kommer nå ut av prøverøret og blir til Adobe Fresco.

Men konseptet er det samme: En tegne- og male-app med vektor-funksjoner, men primært pensler og penner som imiterer naturlige medier: Oljemaleri, kritt, fettstift, kull, og så videre.

Fresco er tuftet på berøringsskjermen, men vil selvfølgelig ha støtte for Apple Pencil som input-mekanisme.

Adobe bruker kunstig intelligens, kalt Adobe Sensei, til å imitere naturlige medier i denne sammenhengen, som for eksempel hvordan akvareller "blør" utover arket. 

Du kan faktisk bruke eksisterende Photoshop-brushes, og Adobe vil lansere mange nye sammen med den endelige versjonen av Fresco. Og du har selvfølgelig aksess til Creative Cloud for både verktøy og innhold.

Og selvefølgelig er det støtte for lag, effekter og justeringer. Du kan eksportere til kjente filformater som PDF, PSD, og PNG.

Adobe har åpnet opp for en begrenset mengde med forhånds-testversjoner - du kan melde deg på her.

Les mere om Adobe Fresco her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Adobe