PRO: Kombinert med den digitale pennen mektigere enn sverdet. (Foto: Apple)

Photoshop kommer til iPad

Adobe langt på veg bekrefter at flaggskipet kommer til Apples mobile sterkemann: iPad Pro.

Publisert Sist oppdatert

Ingen agurknyhet, dette: Photoshop kommer til iPad.

Og ifølge Bloomberg kan lanseringen skje allerede under MAX-konferansen i oktober.

Mobil tilstedeværelse

Adobe bekrefter selv at det jobbes aktivt med å finne en tilstedeværelse på ulike plattformer for Photoshop, den ubestridte eneren innen bilderedigering på skrivebordet.

Men blant annet innen mediebransjen er det blitt vanligere og vanligere med mobile enheter som iPad, og ønsket er å kunne gjøre en rekke raske redigeringer på direkten.

Adobe har allerede en rekke apper for iOS, inkludert en Lightroom-app for RAW-redigering, men dette er typisk kun følgesvenner for fullblods-appene på Mac. Men dette kan altså raskt endre seg dersom planene materialiserer seg snarlig.

Utfordres av ARM

Photoshop utfordres nemlig av apper som Affinity, Pixelmator og Enlight Photofox. Og, viser det seg, en iPad Pro-modell har mer regnekraft i sin lille konvolutt enn mange bærebare datamaskiner, inkludert de mindre MacBook Pro-modellene.

Og så er det dessuten interessant å se dette i sammenheng med den nylige MacBook Pro-lanseringen, som tydelig satser i større grad på den proffe enden av markedet med vesentlig økt ytelse – desto stivere priser.

Og så har vi tendensen til at iOS-apper i fremtiden vil kunne kjøres på en Mac med macOS Mojave, samt ryktene om at Apple vil la fremtidens Mac kjøre på egenutviklede ARM-prosessorer fremfor Intel-brikker. Sistnevnte har som kjent slitt i det siste med å holde tritt med utviklingen på prosessorfronten.

Via Bloomberg