OLED: Snarvei-skjerm med berøringskontroll (Foto: Adobe)

Nå virker TouchBar med Photoshop

Nå får du ekstra kontekst-sensitive kontroller for Adobes billedredigerer i MacBook Pro OLED-listen.

Publisert Sist oppdatert

OK, du er en mester i Photoshop og kan alle tastatur-snarveger utenat, inkludert de som krever tre fingre. Flott for deg, men alle er ikke like proffe.

For den mer "ledige"Photoshop-brukeren har Adobe nå sluppet en oppdatering av Photoshop som aktiverer nye TouchBar på seneste MacBook Pro-modeller. Den lille OLED-skjermen med berøringskontroll erstatter tidligere funksjonstaster, men gir derimot en helt ny måte å kontrollere programmer på slik at man også får visuelle mekanismer med touch-kontroll.

Fingermaling

Også nye brukere vil kunne ha glede av en ekstra grafisk utheving, men også erfarne brukere får nye visuelle måter å interagere med programmet på - for eksempel i dialoger for fargevelgere eller for slidere som lettere lar seg styre med fingrene enn musen.

Touch-shop

Adobes første utkast til TouchBar-kontroller er tre-delt, og har fokusert på lag-egenskaper (Layer Properties), malerkosten (Brushes), og favoritter (Favorites). Derfra går man dypere inn i navigasjons-hierarkiet.

For eksempel vil aktivering av Brushes åpne for valg av farge, størrelse, hardhet, opasitet (gjennomsiktighet) og flyt (flow). Alle disse kommandoene har skyvebrytere for å velge verdier.

Du kan lese mer detaljert om TouchBar-kontrollene og hvordan tilrettelegge disse for eget bruk hos Adobe her.

Se en demo-video for billedredigering med TouchBar nedenfor. Via Adobe