BEDRE PORTRETTER: Ansiktsgjenkjenning skal gi raskere tilgang til verktøy for å justere ansikt i foto og er en av mange nye funksjoner i junioppdateringen fra Adobe. Illustrasjon: Adobe.

Adobe oppgraderer i skyen

De aller fleste proffe verktøyene får nye eller oppdaterte funksjoner nå i juni.

Publisert Sist oppdatert

Nettskytilbudet til Adobe, Creative Cloud, inneholder alle produktene utviklere og kreative sjeler bruker et eller flere av. Også en del ambisiøse amatører har dristet seg inn på abonnement i skyen etter at programvaregiganten har drevet aggressiv prising for å få kundene over fra lisenser til abonnement.

Profft forhåndsvarsel

Bakeri-og-smør applikasjonen Photoshop har fått automatisk innfylling av glipper i foto etter at elementer er klippet ut og flyttet på. En annen funksjon kjenner igjen ansikter i fotografier, og laster opp menyer som raskt gjør det mulig å justere lyse, nese, munn og andre deler av ansikter.

En egen funksjon som ser etter tekst i et bilde vil finne skriftsnitt som er like eller ligner blant skriftsnitt du har lokalt eller tilgang til via Adobe-skyen. I tillegg ligger det inne små oppdateringer av andre funksjoner samt bedre yteevne for de fleste funksjoner i applikasjonen.

For amatører er dette spennende fordi funksjoner i de proffe applikasjonene ofte dukker opp i de forbrukerorienterte Elements-applikasjonene, brød-og-smør-applikasjoner for mange ivrige fotografer og videografer.

Brukervennlighet

Adobe XD, applikasjonen Adobe bruker for å designe optimale brukergrensesnitt på nett og mobil, har blitt tilrettelagt for flere språk, blant annet de store språkene tysk og japansk. Det erlagt til bedre verktøy for å måle avstander, for å endre bakgrunner og for teste ut nye delfunksjoner i en nettside som allerede er i bruk.

I Illustrator er eksportfunksjonen for mange elementer som ikoner blitt bedret slik at de ikke må eksporteres enkeltvis.

I Premiere Pro og After Effect kommer nye funksjoner som tilpassing av animasjonsfigurer til en ekte skuespiller med tale og bevegelser. Også forhåndsvisning av ferdigredigerte filmer skal være bedre. Håndtering av råfiler og ferdigfiler skal også ha blitt bedre. Høykvalitetsvideo som bruker 6K og 8K er også plass, samt støtte for produksjon av VR.

Standard bildesamlinger

For den som trenger inspirasjon eller et sted å starte, så tilbyr Adobe Stock standardpakke på 55 millioner forskjellige typer bilder, foto og grafiske elementer. Denne pakken er sterkere integrert med de andre applikasjonene i Adobe-skyen slik at de er enklere å ta i bruk.

Adobe lover at det etter hvert skal bli lettere for kunder i deres sky å laste opp og vise fram eller tilby egne arbeider til brukere av illustrasjonssamlingene i Stock.

For den som vil lese flere detaljer, så finnes mer informasjon her.