PRISVINNERE: Anna Rose fra Adobe delte ut pris til Umer Ahmed (til venstre) og Nicklas Haslestad. (Foto: Toralv Østvang)

De er Norges beste unge Adobe-designere

Adobe har kåret de to beste norske kreative talentene under 28 år.

Umer Ahmed fra Nittedal og Nicklas Haslestad fra Holmestrand, nå bosatt i Oslo, ble utnevnt til årets beste norske kreative talenter under 28 år da Adobe samlet over 200 av sine brukere på gründerstedet Mesh i Oslo.

Sammenkomsten var først og fremst en anledning for Adobe til å presentere programvarenyhetene fra Adobe Max-brukerkonferansen i USA i begynnelsen av november, der Adobe lanserte 2017-utgaven av sin store Creative Cloud-programpakke.

Kreativ pris

Samtidig benyttet Adobe anledningen til å dele ut de norske prisene i sin Nordic Creative Talent Award-kåring. Det er nå tredje år på rad at Adobe deler ut disse prisene, som gis i samarbeid med det svenske design-tidsskriftet CAP&Design.

Prisvinnerne i Danmark, Sverige og Finland er blitt kåret under Adobe Creative Meet Up-arrangementer i Helsinki, København og Stockholm tidligere i måneden.

Ifølge Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud Individual, var det nominert flere Adobe-brukere enn noen gang tidligere til årets prisutdeling. I Norge var det i alt sju som slapp gjennom nåløyet og fikk sine designprodukter presentert på Mesh. To av dem ble altså kåret til prisvinnere.

Juryen har bestått av fem designspesialister fra de nordiske landene. Fra Norge deltok Sanda Zahirovic i juryarbeidet.

Tøff konkurranse

I en samtale med Computerworld etter prisutdelingen fortalte begge prisvinnerne at Adobe Illustrator er deres hovedverktøy i designarbeidet, tett fulgt av Indesign og Photoshop.

De medga at det kan være stressende å følge med på alle de nye funksjonene som Adobe lanserer fortløpende. Siden designmiljøet er veldig konkurranseutsatt, er det viktig å prioritere hva man bruker tiden til. Å bruke tid på å lære nye funksjoner man ikke trenger, er kanskje ikke så lurt. Derimot er det avgjørende å holde seg oppdatert på hovedverktøyene, sa de.

Medarrangør CAP&Design var tidligere eid av den svenske delen av IDG, det samme forlaget som også var utgiver av norske Computerworld i tre tiår. I 2014 ble CAP&Design solgt til AGI Publishing House.

Imponert over vinnerne

Om prisvinner Nicklas Haslestad sa juryen: – Vi ble imponert over detaljene i og lidenskapen bak Nicklas egen skrifttype. Uten å braute viser han gjennom sitt arbeid både ferdighet og dedikasjon. Arbeidet hans er rent og presist, og passer perfekt inn i det vi oppfatter som skandinavisk design.

Om den andre vinneren, Umer Ahmed, uttalte juryen: – Umer viser et høyt nivå av forståelse og har en moden tilnærming til typografi og layout. Han håndterer et hvert prosjekt med respekt og unngår trender, men klarer likevel å skape moderne arbeider som vil leve lenge. Han har helt klart en lidenskap for arbeidet sitt og vi ser frem til å se mer av ham i fremtiden.