FOTOTUR: Adobe innbyr til virtuell fototur med dansk fotograf som vert.

Lær kreativ mobilfoto via virtuell fototur 

Kameramobilen er undervurdert som kreativt verktøy. Adobe inviterer på inspirasjonstur.

- Har man en smarttelefon, har man også et flott verktøy for å ta spontane bilder, redigere og dele dem.

Dette sier den danske fotografen Lars Bech, Onsdag 27. mai klokka 15 inviterer han på virtuell fototur i København, der han viser hvordan man kan gripe fotomuligheter i hverdagen.

Interesserte kan delta på den virtuelle fototuren via Iphone-appen Periscope, som er gratis tilgjengelig hos App Store.

Arrangementet går av stabelen i samarbeid med Adobe.

Den virtuelle fototuren varer en halvtimes tid og gir mulighet til å følge med blant annet når Lars Bech tar portrettbilder av en dansk musiker og fotograferer moderne dansk arkitektur.

Vi får også følge med på hvordan han redigerer bildene og laster dem opp.

Kreativiteten drukner

Lars Bech er opptatt av at spontan kreativitet og personlige prosjekter ofte drukner i den hektiske hverdagen som preger tilværelsen for mange fotografer og fotoentusiaster. Dette vil han ta et oppgjør med.

Mange bruker for mye av dagen på tidkrevende rutineoppgaver, noe som går på bekostning av spontan kreativitet og egne prosjekter. 

- Mange fotografer er så opptatt med sine yrkesmessige oppdrag at den kreative gnisten lett forsvinner i hverdagen. Det innebærer at personlige prosjekter ofte droppes, selv om vi med dagens mobile enheter faktisk har uendelige muligheter til å være kreative – hver dag. Har man en smarttelefon, har man også et flott verktøy for å ta spontane bilder, redigere og dele dem, sier Lars Bech.

Aktiv på Instagram

Bech tar mange bilder som han deler på Instagram. Nylig ble han av magasinet Euroman kåret som en av de viktigste fotografene i Danmark, og til høsten utgir han en bok med nettopp disse bildene, melder Adobe.

Den virtuelle fototuren kan altså ses live via appen Periscope (https://itunes.apple.com/no/app/periscope/id972909677?l=nb&mt=8), og det er mulighet for kommentarer og spørsmål underveis.  Dette kan også gjøres til Lars Bech via Adobe Nordics Twitter-konto https://twitter.com/AdobeNordic, alternativt live på PC eller Mac via linken som blir tilgjengelig samme dag klokka 15.00: https://twitter.com/AdobeNordic

Eksempler på Lars Bechs fotografier finner du på på www.instagram.com/photobech og www.larsbech.com

Oppdatering: Periscope også for Android

Sent tirsdag kveld kom det melding om at Periscope-appen nå er blitt tilgjengelig for Android-brukere også. 

Du finner den hos Google Play her:

https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.periscope.android

Nettstedet The Verge har følgende omtale av appen:

http://www.theverge.com/2015/5/26/8657349/periscope-android-twitter