Foto: Adobe

KI er OK hos Adobe

Kunstig intelligens gjør fullt inntog i Adobes hjørnestener.

Publisert Sist oppdatert

Også Adobe omfavner kunstig intelligens, og integrerer dette nå i økende grad i flaggskipene Photoshop og Illustrator.

Adobes egen familie av generative KI-modeller kalles for Firefly, og du kan se eksempler på hvordan dette kommer til anvendelse på deres dedikerte nettside her.

Det hele fungerer ikke ulikt det vi har sett fra ChatGPT, med andre ord et tekst-basert grensesnitt for å generere innhold, men også styre maskinen til å utføres redigering og retusjering - med andre ord alt det man ellers ville ha gjort manuelt. 

Siden Adobe introduserte Generative Fill-funksjonen, drevet av Firefly, i Photoshop (og dessuten Adobe Express) så har brukere skapt over 150 millioner bilder på tre uker. Dette kan nå testes i en egen beta-utgave.

Og så kommer altså liknende, men tilpasset funksjonalitet til vektor-baserte Illustrator. Generative Recolor er den første funksjonen som nå testes ut, og den lar deg skape farge-variasjoner i grafikk-objekter for reklamer, online-innhold, emballasje, eller liknende.

Seeing is believing, var det noe som het før - det må vi vel glemme fremover; men ta ihvertfall en tett på demo-videoene under.

Via Businesswire