MOBILE ENHETER: Ut med det gamle og inn med det nye.

Adobe dropper Photoshop Touch for iPad

Men presenterer samtidig ny appteknologi støttet av sky-regnekraft som kommer i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Mot slutten av denne uken, antakelig torsdag den 28. mai, trekker Adobe tilbake Photoshop Touch for iPad fra iTunes AppStore.

Eiere av appen kan fortsette å bruke den, men Adobe vil ikke lengre gi support eller utvikle ny funksjonalitet. Dersom du har sittet på gjerdet og ventet, så skynd deg - du finner appen for 95 kroner i App Store her.

Project Rigel

Samtidig viste Adobe frem en liten teaser med teknologi som vil finne veien til mobile apper for IOS i løpet av året i det som kalles Project Rigel. Du kan se eksempel på dette i videoen nedenfor.

Kunngjøring vitner om en re-posisjonering av selskapet med tyngre fokus på apper for IOS og Android, og generelt utvidet satsing på støtte fra sky-regnekraft for både skrivebord og mobile enheter. 

CreativeCloud

Adobe påpeker også at samlingen med små-apper med spesialiserte funksjoner for mobile enheter er relativt omfattende, og at disse fint fungerer sammen med desktop-varianten av Photoshop, Illustrator og InDesign takket være synkronisering over skytjenesten CreativeCloud

Alle Adobes skrivebords-programmer er nå tilgjengelig i abonnementspakker som inkluderer lagringsplass i CreativeCloud. Du finner Adobes katalog over mobile apps for CreativeCloud her.

Via Adobe