NYHETER:

NEKTER: Elon Musk vil nekte Apple-produkter med kunstig intelligens i sine virksomheter. Det gjelder også besøkende. (Foto: Heisenberg Media, CC BY 2.0)

Elon Musk vil forby AI-iPhone på sine kontorer: «Utgjør et uakseptabelt sikkerhetsbrudd»

Den amerikanske tech-magnaten mener at integreringen av kunstig intelligens går for langt og vil blokkere Apples enheter på blant annet Xs kontorer.

I en melding på sitt sosiale medium X kaller han den mulige integrasjonen av Apples AI på operativsystemnivå for «et uakseptabelt sikkerhetsbrudd» og advarer Apple-brukere om at de risikerer å bli holdt utenfor Musks virksomheter.

– Besøkende vil bli bedt om å legge igjen Apple-enhetene sine på døren, hvor de vil bli oppbevart i et Faraday-bur, sier han.

Mot OpenAI

Elon Musk deler ikke Apples tro på OpenAI:

– Det er grunnleggende absurd at Apple ikke skal være smarte nok til å utvikle sin egen AI, men samtidig skal kunne sikre at OpenAI vil beskytte brukernes datasikkerhet og personvern, heter det.

I tillegg til ledende teknologiselskaper som X, Tesla og SpaceX, har Elon Musk grunnlagt sitt eget AI-selskap x.AI for å utfordre OpenAI. Selskapet har nylig blitt verdsatt til 24 milliarder amerikanske dollar.