AI: Blir det Google mot røkla? (Foto: Marques Brownlee)

Siri vs. Google

AI er det kommende slaget. Se denne videoen som sammenligner Siri med Googles assistent. Hvem vinner?

Publisert Sist oppdatert

AI, eller Kunstig Intelligens, spås å bli fronten der slaget om fremtiden på våre mobile enheter skal avgjøres. Blir det Google som står igjen som seierherre?

Apple kom tidlig på banen med Siri, sett bort fra at man faktisk kjøpte den digitale assistenten fra et team bestående blant annet av Dag Kittlaus. Etter et kortere opphold hos Apple tok han med seg gründerne og skapte en ny type annengenerasjons kunstig intelligens kalt Viv - og som nettopp ble solgt til Samsung. 

KI

Og mens Apple har Siri, så har Microsoft Cortana, Amazon har Echo, Google har med nye Pixel fått en helt ny type assistent kalt Assistant, og Facebook og flere andre har noen mer eller mindre intelligente bot-nettverk.

Mange hevder at Google har kommet lengre enn alle andre med den siste inkarnasjonen av AI i Pixel-telefonen, blant annet fordi systemet kan forstå kontekst på bakgrunn av tidligere søk langt bedre enn konkurrentene. Men samtidig er det ikke så godt å si hvor de ulike aktørene ligger, siden mye av arbeidet skjer i kulissene, og også fordi Siri på Apple TV faktisk er noe annet enn Siri på iPhone og Siri på Mac. 

Usynlige tråder

Marques Brownlee har satt sammen denne sammenlikningsstudien mellom Siri og Google. Der Siri i større grad er satt opp til å svare på konkrete henvendelser og ikke minst forsøke å forutsi disse med rikere svar, er det tydelig at Google i større grad klarer å holde tråden og gi svar på bakgrunn av tidligere input. Og så skal det sies at begge systemer fungerer langt mer optimalt i det amerikanske markedet enn her hjemme.

Sjekk ut videoen nedenfor.