NYHETER:

Foto: BoliviaInteligente/Unsplash
X logo

Elon Musk vil belaste nye X-brukere for å poste innlegg

Vil bekjempe problemet med AI-boter som spammer tjenesten.

Som svar på en X-konto som la ut om endringer på Xs nettsted, sa Musk at det å kreve et lite gebyr til nye kontoer var den «eneste måten» å stoppe «angrep av roboter».

– Nåværende AI (og trollfarmer) kan passere «er du en bot» med letthet, sa Musk, med henvisning til verktøy som Captcha.

Mens han svarte en annen bruker, la Musk senere til at nye kontoer ville kunne legge ut etter tre måneders opprettelse uten å betale et gebyr.

Som tilfellet er med mange kunngjøringer relatert til den sosiale plattformen, er det for øyeblikket ingen detaljer om når denne policyen vil gjelde og hvilke avgifter nye brukere kanskje må betale.

En dollar i året

I oktober i fjor begynte X å belaste nye ubekreftede brukere 1 amerikansk dollar per år i New Zealand og Filippinene. Nye gratisbrukere som registrerer seg for plattformen fra disse regionene, kan lese innleggene, men kunne ikke samhandle med dem. For å legge ut innhold som reposting, tilsvar, bokmerke og sitere innlegg måtte de betale et gebyr. Musk kan kreve et lignende gebyr i andre regioner.

Tidligere denne måneden sa X at plattformen startet en stor rensing av spam-kontoer, og advarte brukere om at deres antall følgere kan bli påvirket. Imidlertid, med en plan for å belaste nye brukere, har det sosiale medieselskapet tilsynelatende som mål å takle bot-problemet bedre.

AI-trening

Mens Musk har snakket om å kjempe mot AI-bots, oppdaterte X i fjor sin policy for å inkludere en klausul om at offentlige innlegg kunne brukes til å trene maskinlæringsalgoritmer eller kunstige intelligensmodeller. Separat, i juli 2023, sa Musk at hans AI-selskap xAI ville bruke offentlige innlegg for å trene modeller.

Tidligere denne måneden gjorde xAIs Grok chatbot tilgjengelig for Premium-brukere av X, som betaler 8 dollar per måned. Chatboten var tidligere tilgjengelig for brukere som betalte 16 dollar per måned for Premium plus-nivået. I forrige uke rapporterte Fortune at X planlegger å gjøre Grok tilgjengelig for brukere til å komponere innlegg.