NYHETER:

AMDs AI-prosessor MI325X. (Foto: AMD).
AKSELERERER: AMDs nyeste brikke skal bidra til raskere beregninger i kunstig intelligens. (Foto: AMD).

AMD lanserer nye AI-brikker for å ta opp kampen mot lederen Nvidia

På teknologimessen Computex i Taipei introduserte AMD-sjef Lisa Su MI325X-akseleratoren, som skal gjøres tilgjengelig i fjerde kvartal 2024.

Advanced Micro Devices viste sine nyeste prosessorer for kunstig intelligens på mandag og la frem den detaljerte planen om å utvikle AI-brikker i løpet av de neste to årene i et forsøk på å utfordre bransjelederen Nvidia.

Kappløpet om å utvikle programmer for generativ kunstig intelligens har ført til stor etterspørsel etter de avanserte brikkene som brukes i AI-datasentre som kan støtte disse komplekse applikasjonene.

Santa Clara, California-baserte AMD har kjempet for å konkurrere mot Nvidia, som for tiden dominerer det lukrative markedet for AI-halvledere og har omtrent 80 prosent markedsandel.

Økt takt i utgivelse

Siden i fjor har Nvidia gjort det klart for investorer at de planlegger å forkorte utgivelsessyklusen til årlig, og nå har AMD fulgt etter.

– AI er helt klart vår første prioritet som et selskap, og vi har virkelig utnyttet all utviklingsevnen i selskapet for å gjøre det, sa Su til journalister.

– Denne årlige frekvensen er noe som er der fordi markedet krever nyere produkter og nyere evner. Hvert år har vi det neste store, slik at vi alltid har den mest konkurransedyktige porteføljen.

AMD introduserte også en kommende serie brikker med tittelen MI350, som forventes å være tilgjengelig i 2025 og vil være basert på ny brikkearkitektur.

Sammenlignet med den tilgjengelige MI300-serien med AI-brikker, sa AMD at de forventer at MI350 vil yte 35 ganger bedre i inferens – prosessen med å beregne generative AI-responser. I tillegg avslørte AMD MI400-serien, som kommer i 2026 og vil være basert på en arkitektur kalt «Next».

Økt aksjeverdi

AMDs aksjer har mer enn doblet seg siden starten av 2023. Denne økningen blekner fortsatt i forhold til den mer enn syvdoble økningen i Nvidias aksjer i samme tidsperiode.

AMD sikter mot en AI-brikkeproduktsyklus på ett år. På samme måte sa Nvidia at de planlegger å gi ut en ny familie av AI-brikker hvert år.