SOMMERKONTORET:

Stein Andre Larner, CEO Com4 og Wireless Logic. (Foto: Privat)
EUROPAKONTOR: Stein Andre Larner skal nedover til Middelhavet i elbil i sommer, så kontorjobbing vil skje fra hoteller. (Foto: Privat)

Reiser med mobildekning

Korsika og Sardinia er mål for tur med elbil gjennom Europa i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Navn og stilling:

Stein Andre Larner, CEO Com4 Og Wireless Logic

Hva jobber du med i sommer?

I sommer skal jeg skal prøve å ta litt ferie, men som daglig leder er det alltid noen oppgaver som må håndteres løpende. Et tema som jeg kommer til å tenke ekstra på i sommer er hvordan Com4 kan integrere AI i våre produkter og forretningsprosesser.

Fortell om ditt sommerkontor: sitter du på hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller noe annet? 

I sommer er planen å kjøre elbil gjennom Europa til Korsika og Sardinia, så kontoret blir på ulike hoteller gjennom Europa. Med moderne arbeidsverktøy spiller det ingen rolle lenger hvor man jobber. Er man utenfor Europa har også kostnadene knyttet til mobilkommunikasjon falt mye de siste årene. En tjeneste jeg bruker mye når jeg er utenfor Europa er Airalo. Med Airalo lastes ned et eSIM på telefonen og i løpet av minutter har man tilgang til internett til en lav kostnad selv om man er i Singapore eller andre land man normalt sett forbinder med høye mobilpriser.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren? 

I jobb sammenheng bruker jeg blant annet Chat GPT til å lage korte, men svært presise oppsummeringer av lange og komplekse saksdokumenter. På fritiden bruker jeg mye Spotify sin radio funksjon. Dette er en funksjon som ved hjelp av KI finner musikk du sannsynligvis vil like basert på en sang du allerede liker. Ved hjelp av denne funksjonen har jeg funnet mange nye artister. Man setter på sin favoritt-sommerlåt og aktiverer radio funksjonen i Spotify. Dermed genereres det en ny spilleliste basert på den opprinnelige sangen du spilte. Brått har du fått deg 20 nye favorittartister du aldri har hørt om før. Jeg oppfordrer alle til å teste den funksjonen i sommer.

Hva gjør du på fritiden i sommer? 

Jeg skal prøve å få seilt litt. Jeg har brukt seilbåten alt for lite de siste årene. I tillegg så prøver jeg å holde meg i form så det blir nok litt løping i skog og mark.