SIKKERHET:

OVERVÅKING: Google Cloud lanser "etterretningtjeneste" for sine skyprodukter. (Foto: Mitchell Luo/Unsplash).

Threat Intelligence – Googles nye etterretningstjeneste

Et nytt tillegg til Google Cloud Security vil hjelpe sikkerhetsteam med å beskytte mot eksterne trusler, administrere angrepsflater og redusere risiko.

Google lanserer nå Google Threat Intelligence, som er et nytt tillegg til Google Cloud Security. Tjenesten har som mål å gi organisasjoner bedre innsyn i det globale trussellandskapet, slik at de bedre kan beskytte sine digitale eiendeler og håndtere nye cybersikkerhetstrusler.

Google Threat Intelligence vil hente informasjon fra blant annet Mandiant, VirusTotal og åpen kildekode fra ulike sikkerhetsmiljøer. Organisasjoner kan bruke tjenesten til å beskytte mot eksterne trusler, administrere angrepsflater, minimere digitale risikoer, analysere potensielle brudd og samle informasjon.

Tjenesten kommer med Googles AI-modell Gemini 1.5 Pro, som kan brukes til for eksempel å skanne etter trusler og håndtere dem. Gemini 1.5 Pro har et kontekstvindu som kan håndtere opptil en million tokens og kan brukes til å oppsummere store datasamlinger, rekonstruere skadelig programvare, analysere filer og mer.

Security Operations, Googles plattform for å oppdage, undersøke og svare på cybersikkerhetstrusler, vil også bruke AI til å automatisere deler av arbeidet.