NYHETER:

DESIGN: Det forbedrede designet til A-serien skal gjøre at telefonen føles bedre i hånden med avrundede kanter, en matt bakside og en polert aluminiumsramme. Designet kan tåle søl, støv og småuhell. 8a kommer i fargene Aloe, Bay, Obsidian og Porcelain. (Illustrasjon: Google)

Slik er Google Pixel 8a

Google har lansert det nyeste tilskuddet i A-serien. 

Google Pixel 8a er drevet av den nyeste Google Tensor G3-brikken. Telefonen er utstyrt med mange av de samme AI-funksjonene som Pixel 8 og Pixel 8 Pro – som Best Take, Audio Magic Eraser og flere. 

Prisen starter på 6690 kr.

Friskt design

Det forbedrede designet til A-serien skal gjøre at telefonen føles bedre i hånden med avrundede kanter, en matt bakside og en polert aluminiumsramme. Designet kan tåle søl, støv og småuhell, og skal dermed gjøre Pixel 8a til den mest slitesterke telefonen i A-serien til nå. 

I tillegg er den nye Actua-skjermen 40 prosent lysere enn på Pixel 7a, og en raskere oppdateringsfrekvens på 120 Hz gjør skrollingen behagelig. Det skriver Google selv, om nyheten.

Det er to nye farger i A-serien: Aloe og Bay. Du kan også velge mellom de nøytrale fargene Obsidian eller Porcelain. For første gang tilbys det også en større lagringskapasitet på 256 GB.

Fotograferingsmuligheter

Pixel 8a er utstyrt med et kraftig dobbeltkamera på baksiden med en hovedlinse på 64 megapiksler og en ultravidvinkel-linse på 13 megapiksler. Den har også et frontkamera på 13 megapiksler med et bredt synsfelt.

Med Google Tensor G3 er Pixel 8a fullspekket med AI-drevne verktøy:

Best Take gjør det mulig å sette sammen det perfekte gruppebildet. Du velger selv hvilket uttrykk du synes passer best for alle i en serie med bilder.

Magic Editor gjør det mulig med bare noen få trykk å justere plasseringen og størrelsen på objekter i bildet, eller bruke forhåndsinnstillinger for å få bakgrunnen til å skille seg ut.

Audio Magic Eraser fjerner enkelt distraherende lyder i videoene dine — som vind, folkemengder og andre støykilder — for klar og tydelig lyd.

Pixel 8a har også Super Res Zoom opptil 8x og funksjoner som Magic Eraser, Night Sight og Photo Unblur. I likhet med alle Pixel-telefoner, inneholder Pixel 8a Real Tone, som nøyaktig gjengir alles hudfarge i bilder og nå også i videoer.

Google AI 

Circle to Search er også tilgjengelig på Pixel 8a, så du trenger ikke lenger å bytte apper for å finne informasjonen du leter etter. Bruk fingeren til å tegne en sirkel, skrible eller trykke på et bilde, en tekst eller en video for å søke etter det du ser på. 

Pixel sin "At a Glance"-widget holder deg oppdatert ved å plassere viktig informasjon direkte på låseskjermen din. Se kommende hendelser, været, reiseoppdateringer og tidssensitive påminnelser uten å engang låse opp telefonen.

Pixel 8a kommer også med “Audio Emoji”, noe som vil gjøre telefonsamtalene dine mer uttrykksfulle og engasjerende enn tidligere. Med “Audio Emoji” trenger du bare å trykke på en emoji for å utløse en lydreaksjon og visuell effekt. Prøv å bruke klappe-emojien for å applaudere en jobb som er godt utført, eller latter-emojien etter å ha fortalt en god vits.

7 års programvarestøtte

Trygghet og sikkerhet er alltid høyeste prioritet. I likhet med Pixel 8 og 8 Pro, er 8a bygget med den nyeste Google Tensor G3-brikken, Googles raskeste og sikreste brikke til nå. Den fungerer sammen med det sertifiserte Titan M2-sikkerhetsbrikken og innebygd VPN for ekstra beskyttelse, noe som gjør den mer motstandsdyktig mot trusler.

Pixel 8a vil også få syv års programvarestøtte, inkludert sikkerhetsoppdateringer og Android-oppgraderinger. I tillegg vil du dra nytte av alle de nye funksjonene og forbedringene som kommer løpende.