TEST: Logitech Zone Wireless 2

MEDFØLGER: Ut av boksen kommer hodetelefonene, en nyttig bærepose, en USB-C-ledning, og en sender for forbedret lydkvalitet og hastighet. Det kommer også med en adapter til USB-A. (Foto: produsenten)

Hodetelefoner med AI - nyttig, eller kun en gimmick?

Logitech har kommet ut med enda et par hodetelefoner i Zone Wireless-serien, med flere nye oppgraderinger og funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Det første jeg la merke til var det nye designet. Hodetelefonene hadde god vekt og ga en følelse av høy kvalitet. Materialet var av mykt og komfortabelt silikon, og selve ørekoppene var av plastikk. Hodetelefonene bruker en aluminiumjustering som ligner på det man finner på AirPods Max. 

På siden av headsettet finner vi en mikrofon som kan roteres både forover og bakover, noe som betyr at du kan bruke hodetelefonene begge veier. 

På den andre siden finner vi touch-kontroller, slik at du kan sveipe opp eller ned for volum eller trykke for å sette på pause, bytte mellom sanger, osv. I tillegg til dette får vi også tre fysiske knapper som er suverene. Knapper lar deg velge mellom ANC/Transparency, en knapp for Teams/telefon og en av/på/Bluetooth-knapp. Med headsettet får du også en nyttig bærepose, en USB-C-ledning og en sender for forbedret lydkvalitet og hastighet. Det kommer også med en adapter til USB-A. Så her får du alt du trenger av utstyr og hodetelefoner. 

Funksjoner 

Disse hodetelefonene er fulle av funksjoner, og har alt du trenger i et par med arbeidshodetelefoner. 

Først og fremst vil jeg starte med å snakke om lydkansellering og transparency-modusen. Det første jeg merket med hodetelefonene var at lydkanselleringen ga meg umiddelbart hodepine. Det tok ikke lang tid å bli vant til den, men dette er noe å ta i betraktning hvis man er sensitiv til slikt. Man kan også justere styrken på lydkanselleringen for forskjellige situasjoner. 

Transparency-modusen er imponerende, spesielt med tanke på at disse hodetelefonene går over ørene, men likevel kan gjengi omgivende lyder både klart og tydelig. 

En av de nye funksjonene i denne iterasjonen av Zone Wireless-serien er de nye AI-funksjonene.

En av de nye funksjonene i denne iterasjonen av Zone Wireless-serien er de nye AI-funksjonene. Via Logi Tune-appen kan du skru på noe som heter Advanced Call Quality, som med AI blokkerer uønskede lyder fra deg og de du snakker med. 

Hodetelefonene setter musikken på pause automatisk når du tar dem av, og fortsetter å spille når du tar dem på igjen. 

Batteritiden er ganske ålreit, med rundt 16 til 20 timer avhengig av bruk. Dette er mindre enn hos flere av konkurrentene, det er dog støtte for hurtiglading - som gir én times lytting for kun fem minutters lading. Du har også muligheten til å lade via en dock som kan kjøpes separat. 

Lydkvaliteten er ganske bra – med gode lave og høye toner og solid bass. Hodetelefonene fungerer bra til gaming, filmer, samtaler, musikk, osv. Men når det kommer til musikk, kan lyden føles flat. Heldigvis kan du justere EQ i Logi Tune-appen.

Den justerbare mikrofonen fungerer også bra til alle slags samtaler via Teams, Skype eller vanlige anrop. Her har vi en allsidig mikrofon som fungerer bra til det meste, inkludert gaming. 

Alt i alt 

Så hva synes jeg om dette paret med jobbhodetelefoner? Først og fremst vil jeg si at disse hodetelefonene har alt du trenger. Jeg er ikke helt overbevist over AI-funksjonene; noen fungerer bra, mens andre kan bli sett på som en gimmick. Det trekker likevel ikke ned produktet. Ellers har hodetelefonene det du trenger – som god lyd, bra lydkansellering og flere andre nyttige funksjoner. Det skal sies at de kommer til en stiv pris på rundt 4000 kroner, så dette er ikke akkurat et budsjettvennlig par med hodetelefoner. Likevel, du får mye verdi for pengene.