TEST: Logitech MX Brio

FUNKSJONER: Logitech MX Brio fungerer godt i dårlig lys. Kameraet har to mikrofoner, og det kan tiltes – slik at du kan vise frem rotet du har på pulten. Det inneholder med andre ord flere funksjoner enn jeg trodde jeg trengte i et webkamera. (Foto: Logitech)

Påfallende glatt i huden, uten filter

AI kan hjelpe på så mangt. Det nye webkameraet fra Logitech, MX Brio, med AI bildeoptimalisering gir bedre ansiktssynlighet og finere bildedetaljer. 

Publisert Sist oppdatert

– Bruker du filter?

Kollegaen min syntes jeg så bemerkelsesverdig glatt ut i ansiktet da jeg testet Logitech MX Brio første gang.

Men nei, jeg brukte ikke filter. Likevel fikk jeg nok noe hjelp.

På MX Brio skal bildekvaliteten forbedres ved hjelp av AI. Det synes, uten at det blir unaturlig. 

Logitech selv skriver at MX Brio har to ganger finere bildedetaljer enn forgjengeren Brio 4K. Da skulle man kanskje tro at alt fra porer til fine linjer fikk skinne gjennom kameraet. Det får de altså ikke. I hvert fall ikke med forhåndsinnstillingene. 

MX Brio kommer dog med en rekke justeringsmuligheter: deriblant eksponering, fargetone, metning og synsfelt.

Lyd og bilde

Noe som er kult med MX Brio er det såkalte "Show Mode", hvor du enkelt kan vise frem notater, eller rotet du måtte ha liggende på pulten, ved å tilte kameraet. 

MX Brio har også to mikrofoner. Dette lar deg redusere bakgrunnslyden, slik at du høres bedre. RightSight autoframing holder kamerat fokusert på den som snakker selv under bevegelse.

Utforming

Logitech MX Brio er lite og hendig, men kommer med en påfallende overdimensjonert ledning. 

Logitech MX Brio kommer i Graphite og Pale Grey, og utsalgsprisen ligger på 2699 kr.

Kameraet er enkelt å sette opp, og sitter stødig – best på større skjermer, men også på bærbare pc-er. Det festes blant annet ved hjelp av en klister-del til baksiden av skjermen. 

Hvis du benytter andre MX-produkter fra Logitech kan kameraet kobles sammen med mus og tastatur, og dermed styres ved hjelp av disse.

Ifølge Logitech skal MX Brio passe fint til en hybrid hverdag, der kameraet tilpasser seg alle slags lysforhold. 

Hvor lenge klister-delen vil gjøre nytten kan jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, men etter å ha testet webkameraet på tre forskjellige skjermer, sitter klisteret fortsatt godt. 

Konklusjon

Nå har jeg aldri vært noen stor bruker av webkamera, og jeg har heller ikke gjort meg avhengig av Logitech MX Brio. Med det sagt er dette uansett et fint produkt, og absolutt noe å investere i om du er en ivrig og sosial gamer, eller om du bruker store deler av dagen i video-møter. Det er kanskje ingen ulempe at både omgivelsene, og en selv, ser hakket bedre ut på skjermen. 

Logitech MX Brio er lite og hendig, men kommer med en påfallende overdimensjonert ledning.

MX Brio passer like godt til Teams som til Zoom og Google Meet. Kameraet kommer i Graphite og Pale Grey, og utsalgsprisen ligger på 2699 kr.