BRANSJE:

VOKSER: Det California-baserte selskapet Cisco betaler 300 milliarder kroner for Splunk, som allerede fra i dag kaller seg et Cisco-selskap på sine nettsider. Her fra forsiden av hovedkvarteret i San Jose. (Foto: Getty Images)

Cisco i mål med kjøpet av Splunk

Cisco har nå fullført kjøpet av teknologiselskapet Splunk for 300 milliarder kroner.

Teknologigiganten Cisco la inn et bud på programvareselskapet Splunk for 157 dollar per aksje i september i fjor. En pris som tilsvarer nærmere 300 milliarder kroner i verdi.

– Vi er glade for offisielt å ønske Splunk velkommen til Cisco, sier Chuck Robbins, styreleder og CEO i Cisco i en pressemelding som kom ut nå.

– Som et av verdens største programvareselskaper, vil vi revolusjonere måten våre kunder utnytter data på for å koble sammen og beskytte alle aspekter ved organisasjonen deres mens vi bidrar til å drive og beskytte AI-revolusjonen, legger han til.

Av de store i verden

Cisco mener selskapet nå er posisjonert for å drive, beskytte og fremme AI-revolusjonen for sine kunder. Og at de med Splunk nå blir et av de største programvarelskapene i verden.

– Å forene Splunk og Cisco vil tilføre enorm verdi til våre felles kunder over hele verden, sier Gary Steele, Executive Vice President og General Manager i Splunk.

I pressemeldingen skriver selskapene også at for å vokse i den nye digitale æraen, behøver organisasjoner å koble sammen og beskytte alt de gjør. Og alt dette må skje samtidig som de beskytter det digitale fotavtrykket mot cybersikkerhetstrusler, driftsstans og andre kritiske forretningsrisikoer.