Foto: Lufthansa

Lufthansa: AirTags OK

Flyselskapet bekrefter at AirTags i bagasjen er innenfor.

Publisert Sist oppdatert

Apples sporingsbrikker AirTags er forlokkende:

Knytt den til bagasjen, eller husnøklene for den saks skyld, og spor de opp med iPhone dersom du (eller flyselskapet) skulle være så uheldig å miste de.

Men for å virke så finnes det en liten radiosender på innsiden, og et batteri. Er det trygt å legge de i innsjekket flybagasje?

Etter noen episoder med litium-batterier til bærbare datamaskiner som har tatt fyr ombord i fly så har det blitt strengere regler rundt dette. Og som kjent er radiosendere og -mottakere ikke tillatt brukt under takeoff og landing.

Men faller AirTags innenfor forbudet mot dette?

En stund så det ut til at det tyske flyselskapet Lufthansa var veldig på den sikre siden ved å gå imot bruk av en aktivert / påslått AirTag i bagasjen. Men knappe-cellene som sitter i disse brikkene, og som ellers er å finne blant annet i armbåndsur, er ikke bannlyst av internasjonale luftfartsmyndigheter. Dette bekreftes også av Apple selv. Dessuten er radioantennen av det virkelig svake slaget, sett i den store sammenhengen.

Så etter litt rådslåing med tyske luftfartsmyndigheter er Lufthansas offisielle standpunkt nå at det er helt greit med AirTags i flybagasjen. God reise - og pass godt på bagasjen!

Via NewYork Times