ØKONOMI:

NEDOVER: Verdien av Donald Trumps aksjer i Trump Media har sunket i løpet av uken etter børsintroduksjonen. Men det skal synke formidabelt om han ikke skal kunne skuffe inn om et halvår. (Foto: AP Photo Frank Franklin II).

Trump Media sank 21 prosent få dager etter børsnotering

Dette fjernet en del av gevinsten fra introduksjonen på Nasdaq 26. mars.

Ifølge Reuters sank kursen etter at selskapet har avslørt millioner i tap og sa at det ville slite med å møte sine økonomiske forpliktelser fremover.

Aksjen steg i sin debut 26. mars til nesten 58 dollar per aksje på entusiasme fra enkeltkjøpere, inkludert tilhengere av Trump. Men mandagens avsløring snudde den trenden, og sendte aksjene ned 13,30 dollar, eller 21 prosent, til 48,66 dollar.

– Truth Social var overvurdert, og den virkeligheten drar ned aksjen. Fordi tjenesten ikke har en klar vei til lønnsomhet og inntektene er magre, var den høye debuten uholdbar, sier Ross Benes, analytiker i Insider Intelligence til Reuters.

Trump eier 78,75 millioner aksjer, noe som kan resultere i en stor gevinst for den tidligere presidenten, avhengig av verdien. På aksjens topp i forrige uke ville hans eierandel ha vært mer enn 6 milliarder dollar, men etter nedsalget ville den bli verdsatt til rundt 3,8 milliarder.

Får ikke selge på ½ år

Trump har ikke lov til å selge eller låne mot noen av aksjene sine på seks måneder –­­­ og ethvert trekk fra ham for å prøve å endre den avtalen vil trolig utløse mer salg.

Selv med aksjens nedgang har den fortsatt en markedsverdi på mer enn 6 milliarder dollar, sammenlignet med den sosiale medieplattformen Reddits markedsverdi på 8 milliarder dollar.

– TMTG hadde en enorm oppkjøring på hype og entusiasme, men det er langt unna å bli en ekte utfordrer på sosiale medier til X (Twitter), Instagram, TikTok og andre plattformer, sier Michael Ashley Schulman, analytiker i Running Point Capital.