BRANSJE:

Reddit Logo
VOKSER: Reddit gjør suksess på børs. (Foto: Brett Jordan/Unsplash).

Reddit fosser frem etter børsdebut

Etter en frisk introduksjon på børs i mars i år, steg kursen ytterligere 16 prosent etter oppjustert resultatforventning for 2. kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Det er nyhetsbyrået Reuters som skriver dette. I løpet av det siste året har antall daglige aktive brukere vokst med 37 prosent til 82,7 millioner, mens inntektene per bruker har økt med 8,0 prosent.

Totalt resulterte dette i en eksplosiv vekst i omsetningen på 48 prosent til totalt 243 millioner dollar. Reddits aksjekurs rundet 57 dollar, litt over en og en halv ganger børsnoteringsverdien på 34 dollar per aksje.

Sosialt forum

I Wikipedia heter det om Reddit:

Reddit er et amerikansk sosialt nettverksforum for innsamling av nyheter og innholdsvurdering. Registrerte brukere sender inn innhold til nettstedet, for eksempel lenker, tekstinnlegg, bilder og videoer, som deretter stemmes opp eller ned av andre medlemmer. Innlegg er organisert etter emne i brukeropprettede tavler kalt «samfunn» eller «subreddits».

Innleveringer med flere stemmer vises mot toppen av subredditen, og hvis de får nok stemmer, til slutt på nettstedets forside. Reddit-administratorer modererer samfunnene. Moderering utføres også av fellesskapsspesifikke moderatorer, som ikke er Reddit-ansatte.

Computerworld har ikke funnet konkrete tall om Reddits popularitet i Norge, men subredditen r/norge har 248 000 medlemmer.

Reddits r/norge. (Skjermdump).

Per oktober 2023 er Reddit det 18. mest besøkte nettstedet i verden. I følge data fra Similarweb kommer 48.98 prosent av nettstedstrafikken fra USA, etterfulgt av Storbritannia på 7.06 prosent og Canada på 6.9 prosent.