NEDTUR: Nordic Semiconductor varsler aksjemarkedet om lavere inntekter i tredje kvartal, og aksjekursen falt mandag. Teknologidirektør Svein-Egil Nielsen eier også noen titall aksjer i selskapet, ifølge nettsidene deres. I hånden har han en prosessor. (Foto: Stig Øyvann)

Børsras etter resultatvarsel for Nordic Semiconductor

Halvlederselskapet Nordic Semiconductors varslet mandag investorene på Oslo Børs om at vedvarende lav etterspørsel kan gi et omsetningsfall på inntil over en kvart milliard kroner i tredje kvartal, sammenlignet med det selskapet tidligere har sagt. Det ga børsras.

Publisert Sist oppdatert

Resultatvarselet fra Nordic Semiconductors trakk teppet vekk under bena på aksjekursen mandag formiddag, og kursen var ned nærmere 12 prosent ved lunsjtider, sammenlignet med aksjekursen ved stengetid fredag ettermiddag.

Aksjen ble også omsatt til sitt høyeste volum siden april i år, altså at det ikke har blitt omsatt like mange aksjer på en dag på nærmere et halvt år.

– Nordic Semiconductor fortsetter å oppleve lav etterspørsel i sine kjerneområder, og selskapet har ennå ikke sett tegn til forbedring som det hadde forventet å se i andre halvdel av 2023. Produktforsendelser for tredje kvartal har vært lavere enn forventet, og foreløpige tall indikerer inntekter i området USD 135–140 millioner for tredje kvartal, sammenlignet med den tidligere indikerte inntektsrammen på USD 145–165 millioner, skriver selskapet i en børsmelding.

Negativ utvikling

Allerede da kvartalstallene for andre kvartal fra Nordic Semiconductor ble presentert 11. juli i år, viste driftsresultatet en nedgang. Driftsmarginen i andre kvartal i år var på 11,4 mot 20,7 i andre kvartal 2022. Det er nesten en halvering. Omsetningen hadde falt med 23 prosent i samme periode.

Ifølge børsmeldingen er utsiktene for resten av året også begrenset, og selskapet vil ikke gi noen veiledning for fjerde kvartal før presentasjonen av delårsresultatene for tredje kvartal midt i oktober.

Så langt i år har aksjen falt fra drøyt 163 kroner til 108 kroner mandag. Det er et fall på 34 prosent.