MACWORLD:

Foto: Apple

Apple fornyer reparasjonsprosessen

Utvider reparasjonsprogrammet med brukte originale deler.

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserer et nytt program for sertifisering av brukte originale reservedeler for ombruk.

Fabrikkalibrering sørger for at brukte originale Apple-deler nå blir like funksjonelle og sikre som nye originale Apple-deler.

Den nye kalibreringsprosessen for reservedeler starter til høsten, og Aktiveringslås vil begrense bruken av deler fra mistede eller stjålne enheterApple kunngjorde i dag en forbedring av eksisterende reparasjons­prosesser som vil gjøre det mulig for kunder og uavhengige reparatører å reparere Apple-enheter med brukte originale deler. 

Prosessen med å bekrefte ektheten til en reparasjonsdel og innhente informasjon om den – ofte kalt «pairing» – er avgjørende for å ivareta personvernet og sikkerheten på iPhonen.

 Apple-team har de siste to årene jobbet hardt med å muliggjøre gjenbruk av deler som biometriske sensorer, som er avgjørende komponenter for bruk av Face ID og Touch ID. 

Apples program for egen­reparasjoner gir teknisk kompetente kunder tilgang til de samme originale Apple-delene, -håndbøkene og -verktøyene som brukes i Apple Store-butikker og av Apple-autoriserte service­leverandører. 

Fra høsten av kommer Deler og servicelogg også til å vise om en original Apple-del er ny eller brukt.Denne forbedringen av Apples reparasjonsprogram er nok et trinn i selskapets prosess med å gi bedre tilgang til trygge og rimelige reparasjoner. 

I Deler og servicelogg i Innstillinger i iOS viser Apple, som eneste smarttelefonprodusent i verden, informasjon om eventuelle reparasjoner og deler. I takt med at levetiden øker og at enhetene får en andre og til og med tredje eier, mener Apple det er viktig at de nye eierne får fullt innsyn i hele del- og reparasjonsloggen. 

Programmet for egen­reparasjoner ble lansert i 2022 og støtter nå 40 Apple-produkter på 24 språk i 33 land og regioner.

Via Apple