HILSER: Jac Ma hilser engelsklærere over hele Kina.

Alibaba-stifter dukker opp igjen – i en skolegård

Jack Ma har ikke gitt lyd fra seg siden oktober 2020.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke klart hvor grunnleggeren av handelsportalen Alibaba, og nå Kinas nest rikeste mann, har oppholdt de siste to-tre månedene. Men nå er Jack Ma dukket opp igjen i en video hvor han taler til lokale engelsklærere.

Videoen er offentliggjort i nettavisen Tianmu News, som er et underselskap av den offisielle avisen til provinsregjeringen i Zheiang. Dette er provinsen hvor Alibaba har hovedkontor i byen Hangzhou.

I videoen taler Ma til noen hundre engelsklærere over hele Kina i forbindelse med et virtuelt event som kalles «Jack Mas pristildeling til lærere i distriktene». Jack Ma er selv tidligere engelsklærer og har i økende grad gjort utdannelse til en viktig prioritet – særlig de seneste årene etter å ha trukket sig tilbake fra Alibaba.

– Vi møte igjen når epidemien er over, sier Jack Ma i videoen, som også viser ham mens han besøker en barneskole i Hangzhou tidligere i januar.

Forsvinningen

Jack Ma forsvant etter en tale han holdt 24. oktober, hvor han i kraftige vendinger kritiserte de statseide kinesiske bankene, som han blant annet kalte en «pantelånere» og «gammelmanns-klubb».

Dette var rett før Alibabas datterselskap Ant Group skulle noteres på børsene i Shanghai og Hong Kong. Dette ble stoppet av regulatoriske myndigheter i Kina. Siden har det ikke vært en lyd fra Jack Ma. Med sin tilbakekomst steg Alibaba-aksjen med over seks prosent.

Du kan se hele videoen med Jack Ma hos Tianmu News her.