STENGT: Uten mulighet til å få tilgang på midler ser ikke russiske Google noen bærekraftig måte å fortsette drift. Her ved Googles kontorer i München. (Foto: Unsplash)

Russiske Google planlegger konkurs

Har fått stengt bankkontoen.

Publisert Sist oppdatert

En talsperson fra Google fortalte onsdag at Googles russiske datterselskap planlegger å slå seg konkurs, melder Reuters. Grunnlaget for beslutningen er at russiske myndigheter har beslaglagt bankkonto og dermed får ikke Google tilgang. Uten tilgang kan de ikke betale sine ansatte og leverandører. Gratis tjenester som Youtube vil fortsette å operere.

Alphabet Inc. har vært under sterkt press i Russland fordi de ikke har etterkommet forespørsler om å slette innhold fra sine tjenester. Innholdet det gjelder er ifølge Moskva ulovlig, og i tillegg har Alphabet Inc. begrenset tilgang på falske nyheter og misinformasjon.

– Russiske myndigheter sin beslagleggelse av Google Russland sin bankkonto har gjort det umulig for våre russiske kontor å fungere, noe som inkluderer ansettelse og betaling av ansatte, betaling av leverandører og å møte andre finansielle forpliktelser, sier talspersonen til Google.

Det har vært flere tilfeller av at Googles verdier og eiendommer har blitt beslaglagt i Russland. Google har bekreftet at de har flyttet mange ansatte ut av Russland, men ikke om hvorvidt de beslaglagte midlene har påvirket valget om å melde konkurs.