FAMILIEN: Nye Fujitsu Esprimo K557, nummer to fra venstre, inngår i Fujitsus store Esprimo-familie av stasjonære pc-er i flere formfaktorer. (Foto: Fujitsu)

Ny alt-i-ett fra Fujitsu

Fujitsu er på banen med en ny alt-i-ett-pc som er designet for å passe inn i blant annet åpne kontorlandskaper.

Å spare skrivebordsplass og å unngå ledningsvirvar har vært blant designmålene i utviklingen av Fujitsu Esprimo K557, fremgår det av pressemeldingen fra Fujitsu.

Den nye alt-i-ett-pc-en, som har en 24-tommers skjerm, er ifølge Fujitsu 25 prosent mindre enn en standard skrivebords-pc med tilhørende skjerm. Bruker man trådløst tastatur og trådløs mus, er det mulig å bruke maskinen så å si uten ledninger og kabler, heter det. Det er laget et eget rom i skjermen hvor dette kan oppbevares når det ikke er i bruk – for å spare mer plass.

Sjuende generasjon Core

Den nye pc-en benytter sjuende generasjon Intel Core-prosessor.

Selv om Esprimo K557 er en alt-i-ett-modell, kan både harddisk og internminne lett oppgraderes, ifølge Fujitsu.

ALT-I-ETT: Fujitsu Esprimo K557 er en ny alt-i-ett-pc som er designet for å ta minst mulig plass. (Foto: Fujitsu)

Produsenten hevder at hensynet til ergonomi har stått sentralt i utviklingen av Esprimo K557. Maskinen er designet for å sikre en sunn kroppsholdning, uavhengig av om brukeren sitter eller står, ifølge pressemeldingen.

Det skal være enkel tilgang til lyd og til USB 3.0-kontakter plassert på forsiden av maskinen.

I tillegg er det mange tilkoblingsmuligheter under et deksel på baksiden.

Sikring medfølger

TILKOBLINGER: I tillegg til noen tilkoblingsmuligheter i fronten har Fujitsu K557 mange kontakter under deksel på baksiden. (Foto: Fujitsu)

Den nye pc-en er myntet på bedriftsmarkedet, og databeskyttelse og tyverisikring følger med som standard.

Sikkerhetstiltakene omfatter blant annet Fujitsu Workplace Protect-programvare med diskkryptering og passord. Det medfølger også Erasedisk-programvare og smartkortleser. I tillegg kan baksiden av maskinen låses.

Salget av Esprimo K557 starter i juli. Fujitsu har ingen norske priser tilgjengelig foreløpig, men har oppgitt en euro-startpris som tilsvarer omtrent 6.650 kroner – dette er trolig pris uten mva.