MANGE KONTRAKTER: Canon har vunnet viktige kontrakter innenfor Information Management hittil i år, ifølge markedsdirektør Magnus Blegen. (Foto: Canon)

Canon vokser på dokumentbehandling

Canon har hatt et godt halvår innenfor salg av løsninger for dokumenthåndtering i større bedrifter.

Canon har i første halvår av 2015 vunnet en rekke kontrakter innfor området Information Management, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

Bookkeeper, Heidenreich, Intrium Justicia og Autolink står på listen over selskaper som har valgt løsninger fra Canon hittil i 2015.

Canon hevder at disse løsningene gir selskapene store gevinster i form av mer effektive arbeidsprosesser og raskt håndtering av dokumenter.

Løsningene som er signert i første halvår spenner over alt fra betalingsløsninger, hos Canon spesifisert som Purchase to Pay-løsninger, via digitalt postrom til digitale arkiver.

– Hittil i år har Canon en finansiell vekst på over 100 prosent for området Information Management, sier Magnus Blegen, markedsdirektør for bedriftsløsninger hos Canon Norge.

Multifunksjon vokser

Canon oppgir en vekst i salget av multifunksjonelle utskriftsenheter i bedriftsmarkedet med seks prosent.  Dette gjelder bedriftsmarkedet for multifunksjonelle utskriftsenheter definert som det markedet som markedsanalyselskapene refererer til som «Copier», hvilket i hovedsak omfatter større multifunksjonelle skrivere med serviceavtale.

Canon leverer også sterk vekst med løsninger for utskriftshåndtering, ifølge pressemeldingen.

– Canon tilbyr løsninger innenfor Managed Print Service og Canon Business Service. Disse gjør at it-avdelinger hos kunden kan overlate større eller mindre oppgaver relatert til drift, sikkerhet og effektivisering av sine utskriftsenheter til Canon. I første halvår har Canon levert mer enn 100 prosjekter med løsningen Uniflow, og salgsomsetningen for denne løsninger er vokst med nesten 50 prosent, sier Blegen.

Profesjonell print-vekst

Også i det profesjonelle printmarkedet melder Canon om god vekst, etter flere lanseringer av nye enheter i Imagepress-familien. Her snakker vi om digitaltrykk, storformat og store produksjonsskrivere.

– Selskapets vekst på 40 prosent i solgte enheter etter første halvår viser at vår tilnærming er etterspurt i markedet, sier Blegen.