NIKS TIL FIBER-TV: Mens konkurrenter som Altibox og Get leverer IP-TV til fiberkundene, har Telenor ikke noe TV-tilbud til sine rene fiberkunder. Illustrasjonsfoto: Istock

Telenor kan ikke levere IP-TV på fiber

Kan ikke levere IP-TV-distribusjon til rene fiberkunder. Dekoderne de brukte er gått ut av produksjon, og det vil ta noen tid før de finner en god erstatning.

Publisert Sist oppdatert

Normalt kommer omlag halve inntekten fra en bredbåndstilknytning over fiber og kabel fra TV-distribusjon. Og topp TV-tilbud er noe av det som selger inn fiber hos husstandene. Dette går for tiden Telenor glipp av. Mens konkurrenter som Altibox og Get leverer TV til fiberkundene, sliter Telenor med akkurat det og har ikke noe TV-tilbud til sine rene fiberkunder.

Det smule ironiske er at der Canal Digital har måttet tåle kritikk fra Forbrukerrådet for kobling av TV og bredbånd på kabel, kan de ikke levere TV på fiber for tiden.

Har ikke riktige dekodere

- Det stemmer at vi per nå ikke kan levere TV løsning til nye kunder på Telenor Fiber.

Bakgrunnen for dette er at IPTV dekoderne som vi har levert via SmartVision plattformen (som Telenor Fiber har brukt), er gått ut av produksjon. T-We plattformen (med tilhørende utstyr) er ikke i dag utviklet for IPTV. Der leverer vi løsningen via RF-TV uavhengig av om det leveres på FTTH eller HFC (Fiber to the Home, eller Hybrid Fiber Coax), sier informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel som er en dele av Telenor Norge.

- For å kunne levere T-We til disse kundene krever det også en teknisk omstilling, Det er imidlertid meningen at disse kundene skal over på T-We løsningen på sikt. Vi benytter RFTV for å kunne levere de samme tjenester via samme plattform både i HFC og FTTH nett. Samtidig har vi ett utviklingsløp på gang for å tilby T-We funksjonalitet på rene IPTV nett som det Telenor Fiber har i dag, presiserer Kokkim.

- Jeg vil presisere at når det kommer til fiber (FTTH), så har også eneboliger CAT5 i distribusjonen internt, fra der fiberen kommer inn i husveggen, på samme måte som i borettslag, sier Kokkim.