Foto: Apple
Foto: Apple

Apple vil bruke utslipps-fritt aluminium i iPhone SE

Apples investeringer i grønn teknologi kaster av seg.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet vil benytte seg av det nye utslipps-frie aluminiumet som ELYSIS (Rio TInto) fremstiller med bare oksygen som bi-produkt.

Man kan lese om Apples satsning på det grønne skiftet gjennom de såkalte Green Bonds i denne årsrapporten. På dette viset samler Apple midler i fond til å investere i grønn teknologi for å utvikle og fremme denne, som blant annet denne satsningen på ett av verdens mest brukte metaller og som ikke minst også er energikrevende å fremstille og med store utslipp av drivhusgasser (primært kulldioksid).

Med den nye prosessen som er utviklet balanseres drivhusgass-regnskapet, og gjør også nytte av resirkulert råmateriale. Som vi vet er mange Apple-produkter i alu, ikke minst fordi dette er nettopp enkelt å resirkulere. Visstnok skal denne nye metoden ha blitt anvendt allerede siden 2016 i MacBook Pro-maskiner, men planen er altså å gjøre det med iPhone SE-modellen.

Vi må selvfølgelig nevne at Norge er Europas største produsent av primæraluminium, ifølge Norsk Industri, med en produksjon på om lag 1,2 millioner tonn per år. I tillegg har flere av aluminiumsverkene betydelig kapasitet på omsmelting av aluminium. Noe å tenke på?

Via Apple