SIRI: Ekko, ekko, ekko...? (Foto: Apple)

Apples svar på Amazon Echo?

En mystisk Apple-dings har dukket opp i en sertifiserings-søknad hos amerikanske myndigheter. Er det Amazon man ønsker å gå i næringen?

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske FCC (Federal Communications Commission) regulerer radio- og kringkastingsutstyr, inkludert bredbånd. Nylig dukket det opp et litt mystisk Apple-produkt til godkjenning.

Lav-volt

Det hele er en mer teknisk skjematisk fremstilling, så det er vanskelig å si konkret hva slags type produkt det er snakk om. Men man vet at det dreier seg om et apparat med relativt lav spenning, mellom 5.5 og 13.2V, og med styrke 100 til 700mA.

I tillegg skal det være NFC og Bluetooth-funksjonalitet.

Det kan selvfølgelig være en ny type Apple TV, men dagens modell opererer med en helt annen strømstyrke og -spenning. 

Mer sannsynlig er at det enten er en ny betalings-terminal for bruk i butikk, eventuelt en nettvarde (beacon)

 Eller, som mange tror, en form for Amazon Echo-konkurrent med innebygget Siri som kan styre både hjem og multimedia-anlegg.

Amazon Echo er en sylinderformet høyttaler som også kan ta imot talekommandoer og sette i gang alskens aktiviteter både i tilknytning til musikkavspilling og en masse huslige aktiviteter. Wikipedia-beskrivelsen finner du her.

Siri på boks

Bloomberg kan melde at Apple visstnok har hatt en slik boks under utvikling i lengre tid, og at dette kan være fruktene av det arbeidet. Sjekk ut et video-klipp fra Bloomberg TV nedenfor.

Via Bloomberg