DOKUMENT OG UTSKRIFT: - I en krevende tid for mange virksomheter, er investeringer i slike løsninger viktige bidrag til å styrke konkurransekraften, mener markedsdirektør Magnus Blegen i Canon Norge. (Pressefoto: Canon)

Canon vokser videre på dokument

Canon hadde i 2015 en vekst på 11,1 prosent for multifunksjonelle skrivere for bedriftsmarkedet. Veksten tilskrives økt fokus på lønnsomhet i markedet.

Ifølge en rapport for 2015 fra analysebyrået DMR oppnådde selskapet en markedsandel på 26 prosent på utskriftsløsningen i bedriftsmarkedet, tilsvarende 2014 og ifølge Canon for tiende år på rad.

Selskapet følges av Konica Minolta, Ricoh, Xerox og Lexmark, med førstnevnte som nærmeste konkurrent.

Gevinst og lønnsomhet

Samtidig vokste Canon med 11,1 prosent for multifunksjonsskrivere for bedriftsmarkedet, og for området professional print var 2015 et rekordår, melder selskapet. Blant annet økte antall solgte Imagepress-enheter med 54 prosent i året som gikk, mens området informasjonshåndtering økte med 70 prosent. Det inkluderer Purchase to Pay, digitalt postrom og arkiv og tilhørende arbeidsprosesser.

Veksten tilskrives økt fokus på lømmsonhet i markedet.

- Bevisstheten rundt hvilke gevinster god dokumenthåndtering gir øker i markedet og Canon investerer målrettet i ressurser for å utvikle vår posisjon videre, sier markedsdirektør Magnus Blegen i Canon Norge.

Blegen ser en bransjetrend der vitksomheter peiler seg inn mot en bevisst utskriftsstrategi med spisskompetanse. Slik kan it-avdelingene overlate større eller mindre oppgaver relatert til drift, sikkerhet og effektivisering av skrivere til Canon, og på den måten fokusere på sine kjerneaktiviteter, mener han. Canon har levert en rekke prosjekter basert på denne strategien, og vil fortsette satsningen videre i år.

- Bedre kommunikasjon, effektivisering og kostnadsbesparelser går hånd i hånd og vi ser frem mot å ta ytterligere markedsandeler med løsninger for dokumenthåndtering i 2016, sier Blegen.

Totalmarked og distributører

I totalmarkedet for skrivere viser analysen fra DMR en økning på 13,9 prosent i Norge for fargeskrivere, med 21.565 solgte enheter i 2015 mot tilsvarende 18.927 i 2014. Mono-skrivere ligger et stykke bak, med 1.187 solgte enheter mot 1.277 i 2014, en nedgang på syv prosent.

Av distributører ligger Tech Data på førsteplass for 2015, etterfulgt i rekkefølge av Cillion, Also, Lindbak Distribusjon og Ditt Kontor.

Canon Norge har omlag 400 ansatte fordelt på 11 salgskontorer, og har hovedkontor i Oslo.