VEKSTMARKED: Den tradisjonelle infrastrukturen er i vekst, til tross for ensidig opphausing av offentlige skytjenester. (Foto: Evertonpestana/Pixabay)

It-infrastruktur vokser til tross for skyen

I fjor hadde markedet for it-infrastruktur en vekst på 3 prosent. Cisco sto for over en fjerdedel.

Publisert Sist oppdatert

Tross det store fokuset på skytjenester nådde markedet for enterprise it-infrastruktur 113 milliarder dollar i omsetning, tilsvarende en vekst på tre prosent på ett år, ifølge Channelnomics.

Tallene bygger på analyser fra Synergy Research Group, som viser at omsetningen de siste tolv kvartalene har ligget i sjiktet 26 til 29 milliarder dollar.

Cisco dominerer

Nettverksgiganten Cisco regjerer enterprise infrastrukturmarkedet nærmest i ensom majestet, idet de står for hele 26 prosent av den totale omsetningen. Bak seg har de HPE med 11 prosent markedsandel.

Synergy Research Groups grunnlegger og sjefsanalytiker, Jeremy Duke, sier at investeringene i enterprise it-infrastruktur var på vei oppover i fjor og at denne trenden vil holde seg de neste fem årene. Dette til tross for det rasktvoksende og ekspansive offentlig sky-markedet.

Duke mener fokuset på it-investeringene er i forandring, med en økende vekt på driftete løsninger, leiebaserte forretningsmodeller og nye, kommende teknologier. Disse forandringene tror han vil fortsette å utfordre de etablerte produsentene og skape muligheter for aktører på vei inn på markedet.

Kilde: Synergy Research Group