KLARE FOR ARENDALSUKA: Ansvarlig redaktør Anders Løvøy (t.v.), og byråleder Magnus Brøyn fra Coxit (t.h.), her i samtale med Paul Chaffey under Arendalsuka i fjor. (Foto: Coxit)

Computerworld og Coxit skal skape it-debatter på Arendalsuka

Computerworld satser i år på å arrange egne debatter fra scenen til Coxit på Solsiden i Pollen under Arendalsuka, og har live-dekning av debatter fra mandag til torsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker å bidra til mer it-debatt på Arendalsuka. It er helt avgjørende for å lykkes med morgendagens politikk, og offentlige kontrakter er livsviktig for norsk it-bransje, sier ansvarlig redaktør Anders Løvøy.

Nytt av året er en satsing på egne debatter fra en scene de deler med kommunikasjonsbyrået Coxit. Sistnevnte har i flere år kjørt debatter fra en egen scene på restaurant Solsiden midt i Pollen. Nå går selskapene sammen om å utvide tilbudet av it-debatter under Arendalsuka.

– Vi har en spennende scene og arena midt i smørøyet, Computerworld har en attraktiv digital flate for å sende debatter. Til sammen gir det en mulighet til å nå ut til flere med de viktige diskusjonene under uka, sier Magnus Brøyn, som leder Coxit.

It blir viktigere

– Vi har sett hvordan det - år for år - er blitt mer trøkk rundt aktuelle it-agendaer, sier Brøyn. 

Han peker på at det nærmest pågår en teknologiuke i Pollen hvert år - parallelt med de rene politiske teamene som tas opp på Arendalsuka - og grunnen til det er enkel: Teknologi påvirker samfunns- og næringslivet på stadig flere måter. Samtidig fanger debattene i Pollen aktuelle trender som får betydning over tid, noe AI-debattene i fjor tydelig viste.

– Nettopp derfor er det interessant at Computerworld ikke bare er tilstede for å delta i debatter, eller dekke Arendalsuka, men i økende grad hjelpe den norske it-bransjen med å få utløp for sine argumenter og momenter i møtet med politikere, marked og folk flest. Det handler om å være tilstede og bruke arenaen på en riktig måte, sier han.

Mandagen

Dagene vil inneholde en blanding av debatter i regi av Computerworld og Coxit. Computerworld sine debatter vil i hovedsak være på mandagen, men det vil også være noen felles-debatter de øvrige dagene.

– Vi gleder oss veldig, og jobber framover mot våren med å få på plass debatter og deltakere, sier Løvøy.

– Dette er første gang Computerworld satser på debatter i på Arendal. Vi har dekket uka redaksjonelt i flere år, og håper vi kan bidra med innhold som skaper bedre forståelse mellom poitikk, myndigheter og bransje, sier han.