CAR: Apple-musikk også på bilens system. (Foto: Apple)

Apple Music for Android Auto

Beta-versjon viser kommende tilpasning til Googles svar på CarPlay.

Publisert Sist oppdatert

Lekkasjer fra en beta-versjon viser at Apple Music kommer til Android Auto.

Android Auto er Googles svar på Apples CarPlay, en kobling mellom bilens kjørecomputer og display.

Strømming i bilen

Apples CarPlay, og på tilsvarende vis Android Auto, er selskapenes tilpasninger av sine respektive mobile operativsystemer til å kunne kjøres på computeren i en bil, og da primært med styring via en skjerm.

Med andre ord er det ikke snakk om avspilling av musikk fra en kablet eller trådløs Bluetooth-tilkobling via bilens egen infotainment-unit, men snarere en software-løsning som overtar for bilens eget system.

Dermed vises et utvalg av spesielt tilpassede apper på bilens eget display, som dermed kan styres via bilens egen berøringsskjerm eller også integrerte spaker, joysticks eller styrehjul på rattet.

Funksjonene er typisk tilpassed bruk i bil også under kjøring, med store ikoner og et redusert funksjonssett for ikke å distrahere. Apper som er tilgjengelige er for eksempel kart- og navigasjonsløsningen, som kan ha sanntidsinformasjon og oppdateringer på et helt annet vis enn det som typisk følger av bilens egen løsning.

I tillegg også podcast- og musikkavspiller og enkelte andre tredjeparts-apper som har tilpasset seg dette noe annerledes grafiske brukergrensesnittet.

Android-politiet

Apple Music er selskapets abonnementsbaserte strømmetjeneste for musikk og media, og er på mange måter en integrasjon av funksjonaliteten fra Beats-tjenesten da denne ble kjøpt opp. En egen app for Android har eksistert fra før Apple overtok, og oppdateres fremdeles.

I den siste beta-versjonen, viser det seg, testes det altså en rekke forbedringer som bringer Android-versjonen mer på høyde med iOS, og da inkludert støtten for Android Auto. En forutsetning er selvfølgelig at bilen støtter en slik tilkobling, og også har åpnet opp for dette – enkelte produsenter tilbyr nemlig kun CarPlay-funksjonalitet som en betalings-oppgradering i de rimeligere modellene.

Saken ble først omtalt av Android Police.