APPLE MUSIC: Litt Material Design, litt IOS.
APPLE MUSIC: Litt Material Design, litt IOS. 

Slik blir Apple Music for Android

Skjermbilder fra beta-testen har lekket. Her er Apples andre Android-app.

Publisert Sist oppdatert

Apples første Android-app var nok mer et stikk i siden for fansen da den fasiliterte enkel overgang til nettopp IOS. Men app nummer to knyttes det større forventninger til.

At Apple har planer om å lage en Android-app for Apple Music-tjenesten er ingen hemmelighet. Apples egen tidsplan tilsa en lansering i løpet av høsten, og vi er definitivt der. Rykter vil ha det til at dette faktisk kommer til å skje i november.

Kjøp eller strøm?

Apples programvare-strategi er typisk å bygge opp under salg av egen maskinvare, men Itunes-musikksalg har vært unntaket for musikk som digital handelsvare. Itunes finnes allerede på Windows, men er selvfølgelig også en reminisens av Ipod-æraen, der det var viktig å fange pc-brukere også.

En lansering av en Android-app er i så måte interessant nettopp fordi Itunes-musikksalget har møtt konkurranse fra strømmetjenester og en Android-app antakelig først og fremst er tenkt å bygge opp under Apples egen strømme-tjeneste, Apple Music.

Nå har det  lekket skjermbilder fra beta-testen, og så langt vi kan se er det store likheter mellom operativsystemene hva angår layout og grafikk.

Noen elementer fra brukergrensesnittet vil unektelig være OS-spesifikke, og Apple har tilsynelatende valgt å videreføre OS-egne kontrollere fremfor å tilpasse disse til tilsvarende IOS-utseende.

Det betyr også Material Design-elementer så langt det er mulig. For eksempel er det  brukt skli ut-meny for hovedkontrollene fremfor IOS-type tab-bjelke.

Det kan til og med se ut som om Android får et aldri så lite fortrinn gjennom muligheten til å justere den lokale cache-størrelsen, en mulighet som ikke finnes i IOS-appen.

Via MobileGeeks