Foto: Beeper

Beeper mini: Androids svar på blå bobler

Med Beeper mini kan Android-brukere endelig oppleve blå bobler, kjent fra Apples iMessages, og delta i gruppesamtaler.

Publisert

Blå bobler på Android - det er drømmen. Nå kan du leve den ut, med Beeper mini.

Angiveligvis er det et stigma knyttet til det å ha grønne meldings-bobler på en iPhone. Folk vil ikke være venner med deg, sies det. Og det bare fordi du er på Android?

Apple kunngjorde nylig at selskapet kommer til å støtte Googles RCS-protokoll i fremtiden. Dette kom overraskende på mange, eller lang motstand. 

RCS står for Rich Communication Services, og er ment å være en arvtaker for SMS-tekstmeldinger. Men blir det slutt på grønne bobler på iPhone av den grunn? Neppe.

Men det som derimot kan gjøre slutt på dette dramaet er Android-appen Beeper mini. Dette er ikke det første forsøket på å få de to verdene til å møtes, men som oftest har det strandet på mangelen på kryptering. Apples iMessages er som kjent kryptert fra ende-til-ende, og er dermed en sikker måte å kommunisere på. Beeper mini skal også være det.

Appen bruker heller ikke en Mac som mellomliggende server, så det skal ikke være behov for å logge på med en AppleID - til forskjell fra en rekke andre løsninger.  Android-telefonnummeret vil synes som blått, og man skal også kunne melde seg inn i iMessages-gruppesamtaler. Med blå bobler, visstnok. Problem løst?

Men det stopper ikke der: Full-skala bilder og video er med, og det samme er reaksjoner (tap-backs) slik vi kjenner det fra iOS. Så kanskje det er verd et forsøk? Les mer hos Beeper.

Via Beeper