DATA I BILEN: Det er opp til bilprodusentene å velge når og hvordan løsningen implementeres.
DATA I BILEN: Det er opp til bilprodusentene å velge når og hvordan løsningen implementeres.

Volkswagen tilbyr både iOS og Android

Integrerer Apples CarPlay og Android Auto.

Publisert Sist oppdatert

For åtte år siden, i denne måneden, introduserte Apple smarttelefonen iPhone. En liten revolusjon har funnet sted siden den gang - og nå fortsetter den i bilen.

Både Apple og Google har versjoner av sine mobile operativsystemer tilpasset bruk i bil. Løsningen er slik at det er telefonen som driver en konsoll med berøringsskjerm og ikke omvendt, slik man er vant til.

CarPlay

Da Apple lanserte CarPlay, ble det samtidig kunngjort en rekke partnere i bilindustrien.

FRITT VALG: CarPlay? Android Auto? 
FRITT VALG: CarPlay? Android Auto? 

Det er opp til produsentene å velge når og hvordan løsningen implementeres. Noen velger berøringsskjerm, andre haptiske skjermer, andre igjen dedikerte Siri — knapper på rattet for stemmestyring eller en styrespak i midtkonsollen dersom dette er en del av bilens overordnede systemer.

Noen av bilprodusentene vil levere biler der CarPlay er standard, mens andre vil tilby både Apples CarPlay og Android Auto. Dermed blir det opp til telefonen som tilkobles å definere feature-settet via MirrorLink.

Volkswagen på CES

Den store messen for forbrukerelektronikk CES er i gang, og den tyske bilprodusenten Volkswagen benyttet anledningen til å annonsere en rekke nyheter på bilfronten. CES er jo ikke noen bilmesse, så dermed er fokus på elektronikken.

VW annonserer ny funksjonalitet for e-Golf som bevegelsesstyring av infotainment-enheten, automatisk lukeparkering, automatisk og semi-automatisk kjøremodus samt muligheten til å benytte en iPhone som bilnøkkel.

Og sist, men ikke minst, også integrasjon av Apples CarPlay og Android Auto. Også nettbrett og smartklokker skal kunne tilknyttes i strategien VW kaller den «tilkoblede Golfen».

Noen som fikk lyst på ny bil?

Via VW.