SIKKERHET: Skal vi se, var det 'passord1234'...?
SIKKERHET: Skal vi se, var det "passord1234"...?

Slik slipper arbeidsgrupper å bry seg om passord

Felles passordhåndtering for webtjenester i arbeidsgrupper gjør IT-sjefens jobb enklere og øker samtidig sikkerheten.

Publisert Sist oppdatert

Å huske mange forskjellige passord kan være en utfordring for alle og enhver. En ting er passurd du definerer selv - en annen ting er de som defineres for deg, for eksempel på jobben.

Og det er nok mange Word- og Excel-lister der ute på intranettene som har herlige oppsamlinger av påloggingsinformasjon til ulike nettbaserte tjenester, som det jo stadig blir flere av. 

Knute på fingeren

Det finnes gode passordhåndterings-apps, for eksempel 1Password som finnes for både iOS, Mac, Windows og Android. På en Mac kan den innebygde nøkkelringen lagre passord, og også synkronisere dette over iCloud til din iPhone eller iPad. Også nettlesere kan tilby å lagre passord.

Men alt dette kan fort stå for fall dersom sikkerhetsnivået på jobben tilsier at disse verktøyene ikke er tillatt. Eller at passord-levetiden er såpass kort at tradisjonelle løsninger er upraktiske.

Dessuten er jo sikkerhetsansvarlige generelt opptatt av at passord ikke kommer i uvedkommendes hender, eller blir med noen som forlater et firma ut av huset. Og for den saks skyld er det like fristende å tenke seg en form for felles passordhåndtering selv i en familie, en studiesirkel eller liknende.

Meldium

Meldium, som ble køpt av LogMeIn i fjor, er et kraftig IAM-verktøy (Identity and Access Management) som implementerer SSO, det vil si Single Sign On, og passordhåndtering. Tjenesten logger brukere automatisk på nettsider og -tjenester uten at man trenger å taste inn brukernavn eller passord.

Dermed kan veldig gode passord med høy sikkerhet benyttes uten at dette blir en praktisk hindring i hverdagen - og brukeren trenger ikke engang kjenne til disse. Alt skjer i kulissene, og også brukerkontoer kan opprettes automatisk for nettapplikasjoner som er essensielle for bedriften. 

Meldium har løsninger for både iOS og Android, og har også utvidelser for alle de store nettleserene som Chrome, Firefox, Internet Explorer og Safari under OS X Yosemite. 

Meldium for iOS finner du gratis i AppStore her

Meldium er gratis. Les mer om Meldium her.

Via LogMeIn