LEVER: Det er nok lenge til Android legges død, men Fuchsia OS er på vei.

Google forteller (litt) om Androids arvtaker

Nå har endelig Google offentlig gått ut med Fuchsia OS, som etter sigende skal erstatte Android, og som er laget for de fleste plattformer.

Publisert Sist oppdatert

Hittil har Fuchsia OS vært et eksperimentelt operativsystem som skal overgå Android i funksjonalitet og kunne kjøre på langt mer enn mobiler; pc-er, smarte enheter, tingenes internett og så videre.

På den siste utviklerkonferansen til Google avslørte Android-sjef Hiroshi Lockheimer noen flere detaljer om det nye operativsystemet. Han fortalte at Fuchsia OS ikke overraskende vil være i åpen kildekode som Android, men at Google ikke bare sikter seg inn mot smarte telefoner. Fuchsia OS skal gi enhetlig bruksmåte til alskens enheter. Og er fortsatt under utvikling.

– Vi ser på hvordan et operativsystem bør være, og jeg opplever at folk sier «å, dette er det nye Android» eller «dette er det nye Chrome OS», sier Lockheimer til the Verge.

– Men Fuchsia handler ikke om det. Fuchsia dreier seg om å finne det aller beste innen operativsystemer og det vi lærer fra Fuchsia implementerer vi inn i andre produkter.

Det er vel første gang Google har sagt noe offisielt om det nye operativsystemet. Så langt er det bare spor av Fuchsia som er funnet i kodesnutter, prototype grensesnitt og testenheter. I fjor meldte Bloomberg at Fuchsia er bygget fra bunnen av, og er en del av Googles bestrebelser på å løse begrensningene til Android.

Google har også begynt å eksperimentere med app-er i Fuchsia OS med interaktiv skjermbruk og talekommandoer på Youtube. Så langt er det ikke kommet frem noe om når det nye operativsystemet vil lanseres, men det er lite sannsynlig at vi får se et referansedesign med det første.

Tidligere rykter om at Honor Play vil bli den første smarttelefonen med Fuchsia OS viser seg å ikke være sanne.