DIGITALSJEF: Rådmann Unni Skaar og den nye digitalsjefen i Sarpsborg, Ole Gabrielsen. (Foto: Ole Christian Foss, Sarpsborg kommune)

Ole Gabrielsen blir kommunesjef for digitalisering

Sarpsborg kommune har funnet sjefen for det som skal være et kraftsenter for kommunens arbeid med digitalisering, innovasjon og utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Gabrielsen går fra stillingen som direktør for samfunnskontakt og forretningsutvikling i forsknings- og innovasjonsbedriften Smart Innovation Norway. Han var inntil nylig administrerende direktør for bedriften, men ønsket nye utfordringer. Det får han i Sarpsborg kommune.

– Dette er en fantastisk spennende jobb hvor det finnes et stort potensial for å bli med å skape nye løsninger tilpasset nye og eksisterende behov. Sarpsborg kommune fremstår som en solid og fremtidsorientert kommune som jeg ser frem til å bli en del av og bidra til å videreutvikle, sier Ole Gabrielsen og fortsetter;

– Jeg tror på samarbeid, og målet er å gjøre Sarpsborg til en av de mest attraktive innovasjonsaktørene i kommune-Norge, og dermed den mest attraktive samarbeidspartneren for eksterne partnere. Da vil også innbyggerne kunne få de beste tjenestene gjennom hele livsløpet, og kommunen effektiv bærekraftig drift.

– Det er viktig for oss å få på plass det nye kommuneområdet, slik at vi får en samlet satsing på innovasjon og digitalisering. Nå samler vi kompetanse og styrker innsatsen i bruk av ny teknologi og nye verktøy. Målet vårt er å effektivisere ressursbruken og gi innbyggerne enda bedre tjenester, sier rådmann Unni Skaar. 

Ole Gabrielsen starter i jobben som ny kommunesjef i Sarpsborg ved utgangen av august.