NISJESELSKAP: Stein André Larners abonnenter er utelukkende maskiner.(Foto: Com4)

Fra Telenor til Com4

Tingenes internett-selskap henter inn Stein André Larner fra Telenor til toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Com4 har på et år hatt en omsetningsvekst på hele 175 prosent. Nå henter de inn Telenors tidligere produkt- og markedsdirektør Stein André Larner for å bringe selskapet til ytterligere nye høyder, ifølge en pressemelding.

Com4 er en virtuell teleoperatør som har spesialisert seg på at abonnementsmassen utelukkende består av maskiner. Mobilnettet leies av Telia i Norge. Kjernenettet har Com4 selv bygget. I tillegg har selskapet inngått direkte roamingavtaler med mobiloperatører i hele 55 land.

Tingenes internett

Bakgrunnen er at stadig flere bransjer tar i bruk såkalt maskin-til-maskinteknologi – Tingenes internett. Alt fra selvvarslende rottefeller, vannmålere for automatisert vannavlesning og usynlige gjerder for beitedyr. Den største veksten ser vi likevel innenfor automatisk strømmåleravlesning (AMS) hvor Com4 det siste året virkelig har vist at de kan ta opp kampen mot de større teleselskapene.

Selskapets nye leder, Stein André Larner, sier han har fulgt Com4 siden selskapet så dagens lys, og at han er imponert over hva de har fått til på relativt kort tid:

– Det siste året har Com4 vist at de kan ta opp kampen med de store og etablerte aktørene i form av å vinne store og strategisk viktige kontrakter med samarbeidspartnere som Rejlers Embriq og Atea. Vi er den eneste aktøren i bransjen som har spesialisert seg på kommunikasjon mellom maskiner, og vi kan levere tilpassede løsninger som ikke er hyllevare sier han.