GÅR ETTER SEKS ÅR: Torstein Harildstad slutter i Software Innovation. (Foto: Audun Aagre)

Harildstad slutter i Software Innovation

Årsaken skal være ønske om en liten pause. Danmarkssjef Torben Kristensen overtar sjefsstolen.

Torstein Harildstad har ledet Software Innovation i seks år, men føler nå det er på tide med en pause. Han skriver i en bloggpost at han ønsker å tilbringe mer tid med familien, jobbe litt som konsulent og ikke gå rett over i ny, fast jobb.

- Software Innovation har ikke bare vært en jobb for meg, men en livsstil, skriver Harildstad.

LES OGSÅ: Profilintervju med Torstein Harildstad.

Han sier videre at han har tro på kursen selskapet og dets nye eier Tieto har satt seg, men at det er et godt tidspunkt for personlig endring. Harildstad innrømmet blandede følelser i forbindelse med Tieto-oppkjøpet, men sa likevel at salget var bra for selskapets vekst fremover.

- Vi er meget godt posisjonert, og jeg tror timingen er bra for Tieto, Software Innovation og meg. Samtidig vil jeg savne kolleger og kunder som har gitt meg ufattelig mange gode opplevelser de siste årene, sier Harildstad i en melding.

I bloggposten, myntet på kollegaer, oppsummerer han tiden i Software Innovation med et sitat fra forfatteren Charles Dickens sin roman A Tale of Two Cities: "Det var de beste av tider, det var de verste av tider".

- Formuleringen er en god beskrivelse om hvordan det føles å slutte i Nordens råeste programvareselskap, avslutter han.

Danmarkssjefen overtar

Torben Kristensen har jobbet i Software Innovation siden 2012, og har vært leder for konsulentavdelingen og danmarkssjef. Han har erfaring fra salg og prosjektledelse fra Microsoft Danmark og offentlig sektor. Nå skal Kristensen overta etter Harildstad som ny leder for Software Innovation, nå en del av Tieto Norge.

I en melding forteller Kristensen at han ser frem til å overta roret.

- Hver eneste dag gleder jeg meg til å ta fatt på de mange mulighetene vi har, og jeg ser frem til å bygge en enda sterkere tilstedeværelse i Norden som del av Tieto, sier Kristensen, leder for Software Innovation.