FRAMTIDSRETTET: Mikkel Bardram er ansatt for å lede EG inn i neste utviklingsfase.(Foto: EG)
FRAMTIDSRETTET: Mikkel Bardram er ansatt for å lede EG inn i neste utviklingsfase.(Foto: EG)

EG får ny toppsjef

Mikkel Bardram blir administrerende direktør etter Leif Vestergaard.

Publisert Sist oppdatert

39-årige Mikkel Bardram kommer fra stillingen som administrerende direktør i Satair, ifølge pressemelding. Han har it-bakgrunn fra blant annet McKinsey, Novozymes og MAS/IBM, i tillegg til internasjonal erfaring som leder og rådgiver.

Nestleder i selskapet, Erik Kaae, vil ha ansvaret for den daglige driften inntil han tiltrer 1. november. Avgående administrerende direktør Leif Vestergaard vil fortsette som rådgiver for EGs styre.

Styreformann i EG Klaus Holse sier at timingen er den rette til en fornyelse i ledelsen hos EG, og at de har funnet en sterk profil til å utfylle den krevende rollen som Vestergaards avløser:

Ny utviklingsfase

– Vi ser Mikkel Bardram som den riktige leder til å føre EG inn i neste utviklingsfase. Vi har et klart fokus på å akselerere utviklingen i selskapet og bygge videre på bransjekjennskap og kundeforståelse, som er EGs kjennemerke. Jeg er overbevist om at Mikkel sammen med det sterke team av nåværende medarbeidere hos EG kan nå de mål, som vi setter for selskapet.

– I hele min karriere har jeg arbeidet med å forandre og utvikle virksomheter gjennom teknologi, og det har både vært som leder og som leverandør. Det nye for meg blir å arbeide med de fokuserte ressursene i en kapitalfondseiet virksomhet, og derfor ser jeg frem til å tiltre jobben som administrerende direktør hos en av Skandinavias ledende it-virksomheter, sier Mikkel Bardram, som gleder seg til samarbeidet med 1.800 nye kollegaer og til den forestående oppgaven.

I de foregående 12 år har EG dels vært børsnotert og hatt to kapitalfond som eiere. Veksten har skjedd både organisk og gjennom oppkjøp.

– Jeg har vært på en fantastisk reise med EG, som har vært en meget stor del av mitt liv i mange år. Det er med stor stolthet, at jeg avleverer en virksomhet med så stort potensiale, og jeg ønsker Mikkel Bardram og alle venner og kolleger hos EG god vind fremover, sier Leif Vestergaard til slutt.