FØRST UTE: Christoffer Hernæs i Sbanken er glad for at Sbanken er først ute med PSD2-funksjonalitet. Han sikter på å tilby mer innovasjon enn bare minstekreavet i forordningen. (Foto:

It og forretningsutvikling forenes i Skandiabanken

Christoffer Hernæs skal lede «Innovasjon og utvikling».

Publisert Sist oppdatert

For å styrke bankens innovasjonskraft og posisjonen som utfordrer i bransjen har Skandiabanken ansatt Christoffer Hernæs (35) som leder for Innovasjon og Utvikling, ifølge en pressemelding. 

It og forretningsutvikling er her slått sammen til en enhet. Tidligere leder for it, Eirunn Skogen, og tidligere leder for Forretningsutvikling Magne Angelshaug vil begge være en del av den nye satsningen. 

Ansettelsen skal være et viktig steg i bankens pågående organisatoriske endringer for å best mulig møte fremtidens konkurransesituasjon og utvikle løsninger som gir stor verdi for kundene. 

Teknologiske trender

Christoffer Hernæs har lang fartstid innen finans, strategi og forretningsutvikling. Han er blant landets fremste i forståelse av teknologiske trender og deres betydning for finans og fintech, er internasjonal skribent, foredragsholder og aktiv blogger. Hernæs tiltrer i januar 2017 og kommer fra stillingen som direktør for strategi og innovasjon hos SpareBank 1-samarbeidet.

– Vi er tilfreds med at vi nå styrker laget med Christoffer Hernæs. Han har solid erfaring og vil tilføre engasjement og kompetanse som vi trenger for å fortsatt være utfordreren med de beste løsningene til kundene våre.  Vi er i sluttfasen av den tekniske separasjonen fra vår tidligere eier Skandia, og ser frem til igjen å styrke fokuset på å videreutvikle banken, sier daglig leder i Skandiabanken ASA, Magnar Øyhovden.