NORGESSJEFEN: Abraham Foss er administrerende direktør i Teliasonera Norge. (Pressefoto)

Teliasoneras nye norgessjef

Abraham Foss overtar som administrerende direktør i Teliasonera Norge for konstituert leder Charlotta Rehman.

Spekulasjonene om hvem som overtar sjefsstolen i Teliasonera kan nå legges døde. 1. juli 2015 tiltrer Abraham Foss som ny administrerende direktør for Teliasonera Norge.

Foss kommer til selskapet fra det malaysiske teleoperatøren Maxis Berhad, der han var sjef for bedriftssatsing og engros. Han har tidligere erfaring fra forskjellige sjefsstillinger i Telenor, blant annet som leder for Telenor Business i Norge og videadministrerende direktør for finansielle tjenester i Telenor-konsernet. I tillegg har Foss vært regionsdirektør med ansvar for Nord- og Sør-Amerika i Innovasjon Norge, og har hatt ulike stillinger i Nycomed Imaging, Sparebank1 og Dyno Industrier.

Nå skal han altså bygge opp "det nye Teliasonera Norge" etter oppkjøpet av Tele2s norske virksomhet som ble fullført tidligere i år. Foss trår også til med en advarsel til sin tidligere arbeidsgiver:

- Jeg ser frem til å samarbeide med dyktige og dedikerte medarbeidere, og sammen skal vi for alvor utfordre Telenor til det beste for alle mobilforbrukere, sier den nye norgessjefen.

Foss har mastergrad i bedriftsøkonomi fra Norges Handelshøyskole (NHH)

Tilbake i gammel stilling

Charlotta Rehman har vært fungerende direktør i Teliasonera Norge siden daværende direktør August Baumann trakk seg i desember 2014 etter ti år i stillingen. Da Foss overtar i sommer, vil Rehman fortsette i Teliasonera Norge, tilbake i sin gamle stilling som viseadministrerende direktør for forretningsutvikling og engros.

Hun skal også fortsette å lede integrasjonsprogrammet i selskapet.

Tidligere administrerende direktør i Tele2 Norge, Arild Hustad, vil på sin side ikke gå inn i ledergruppen i Teliasonera Norge etter Tele2-oppkjøpet, men akter i steden å søke nye muligheter utenfor selskapet.