APP: Grafisk likere Apple Music (Foto: Apple)
APP: Grafisk likere Apple Music (Foto: Apple)

Ny App Store kommer

I forbindelse med iOS 11-oppdateringen til høsten vil Apples nedlastingssenter for apper få seg en makeover.

Publisert Sist oppdatert

Noen som husker iOS før versjon 7?

Imellom er det viktig med oppgraderinger både for ny funksjonalitet men også brukervennlighetens skyld. Sistnevnte kan gjelde både tydelig og intuitiv orientering og lettfattelig lesbarhet, og dette underbygges i stor grad av den visuelle fremtoningen og de grafiske kvalitetene.

Når iOS 11, det nye operativsystemet for mobile enheter, kommer til høsten så vil hele App Store-appen ha fått seg en solid oppgradering. Målet er enklere bruk.

Visuelle grep vi kjenner fra Apple Music-appen går igjen, formspråket blir tydeligere og mindre minimalistisk slik vi husker det fra det første, falte designet for iOS 7. Formodentlig vil dette også være fordelaktig med tanke på generell lesbarhet, og spesielt med tanke på universell utforming.

Idag

Det vil bli enklere å orientere seg i ulike innholdskategorier når spill og apper får egne faner. Og under Idag-fanen vil det bli fremhevet utvalgte applikasjoner, kuratert av  Apple. På denne måten ønsker man å møte kritikken på at App Store er for rotete og at det er vanskelig å både finne og oppdage nye apper. 

Appene får også en finere presentasjon på sin dedikerte visning, der video og skjermbilder er mer adskilt. Også brukeromtaler skal bli mer hensiktsmessig organisert.

I app, eller utenfor

Det vil også bli mulig å orientere seg adskilt om in app-kjøp slik at man kan gjøre dette direkte fra App Store.

Sjekk ut en demo-video nedenfor. Via Apple