WORDPRESS: Én av fire nettsider kommer herfra (Foto: Wordpress.com).
WORDPRESS: Én av fire nettsider kommer herfra (Foto: Wordpress.com).

Wordpress med Mac-app

Wordpress, som driver 25 prosent av alle nettsider og blogger, blir åpen kildekode. Nytt er også en Mac-app for publisering og redigering. Windows- og Linux-versjon er på vei.

Publisert Sist oppdatert

Hele én av fire nettsider er bygget på plattformen Wordpress. Nå kan du kontrollere bloggimperiet ditt fra en dedikert Mac-app.

Hele Wordpress har faktisk blitt ny, og dette inkluderer at kildekoden gjøres fritt og åpent tilgjengelig på Git Hub. Der Wordpress i utgangspunktet administreres fra en ordinær nettleser, kan dette nå gjøres via en gratisapp for Mac.

Dermed kan alle Wordpress-sites administreres fra ett sted med den fulle regnekraften som sitter i en personlig datamaskin. Dette gjelder både design av (nye) sider og redigering og kommentering.

Og brukergrensesnittet ser likt ut som web-appen, og det er dermed lett å kjenne seg igjen. Teknologien bak Mac-appen er den samme som kjøres på Wordpress-administrasjonssidene på nett.

Publiser sjæl

Ikke bare Wordpress-sider som administreres via Wordpress.com får glede av dette. Også Wordpress-nettsider du selv er vert for kan nå få tilgang til Wordpress-verktøyene for redigering, layout og publisering takket være en Jetpack-plugin. Når denne innstikksmodulen er aktivert, kan man enkelt forbinde brukerens frittstående Wordpress-nettsted med Wordpress.com og dermed kunne bruke appen også på nettsteder som ikke publiseres via Wordpress.com. Vi har prøvd – det funker!

Også en ny funksjon for inspirasjon og oppdagelse av andres nettsider er integrert under navnet Discover. Du kan sjekke ut Discover-funksjonen her.

Desktop-appen for Mac kan du laste ned gratis her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Versjoner for Windows og Linux er under utvikling, ifølge Wordpress.org. Hvis man ønsker å få melding når de nye appene er klare, kan man legge igjen epostadressen sin her:  https://desktop.wordpress.com/mailing-list/

Via Wordpress.com