Foto: Apple

Bildeinnsamling for Apple Kart i Norge

Apple-bilen ble sett i Oslo i forrige uke for å samle inn bilder - også fra Huk naturiststrand?

Publisert Sist oppdatert

Apple jobber flittig vekk for å forbedre sine kart-data, inkludert Se deg rundt-funksjonen. 

Dette kan være for å fylle igjen hvite flekker på kartet, eller for å forbedre dataene som sammen med den virkelige verden tross alt er i stadig endring.

Hvor selskapet dukker opp med sine karakteristiske, hvite biler med scanne-utstyr på taket er ingen hemmelighet: I åpenhetens navn publiseres destinasjoner på denne nettsiden. 

Velg "Norway" fra listen, og du vil se at kjøretøyet turnerer kysten av Midt- og Sør-Norge i perioden 19. juni til 3. juli. Dette gjelder følgende fylker:

 • Agder
 • Oslo 
 • Rogaland
 • Vestland
 • Viken
 • og Trondelag (Trøndelag).
 • Vi antar at det er byene og tettbygde strøk i disse fylkene det fokuseres på.

  Men for Oslo så foretas det også registreringer til fots, med ryggsekk. Dette for å komme til på steder der biler ikke har adkomst, slik som offentlige parker, kollektivholdeplasser og liknende. Dette kan også være innendørs-lokasjoner.

  I andre undersøkelser av fotgjengertrafikk brukes iPader, iPhoner eller andre enheter til å samle inn data for kartforbedringer.

  For Oslo har selskapet publisert et kart som viser hvilke områder som kartlegges til fots her. Der vil man kunne se store deler av sentrum, hvor det både er gågater og passasjer uten biltrafikk, men også parker. 

  Og noe overraskende også Huk naturiststrand - noe som muligens ikke er basert på inngående kjennskap til stedet - antakelig fordi det er kategorisert som et offentlig friområde. Men kanskje også fordi stedet er så populært? 

  Apple anonymiserer dataene og bildene som publiseres - Apples personvern-policy er publisert i et dokument her. Men altså, dersom du eller din bil eller ditt hus er å finne i kart-appen mot din vilje så kan du be om sensur på denne epost-adressen: MapsImageCollection@apple.com