Foto: Apple

Slik er Apple Music Classical

Verdens største klassisk-katalog med over 5 millioner lydspor, og noen finurligheter.

Publisert Sist oppdatert

Med iOS 16.4 kom også Apples ny-lansering av strømmetjenesten for klassisk musikk. Strengt tatt holder det med iOS 15.4, men slik skjedde det altså.

Apple Music Classical er en egen app, men fungerer likevel som et overbygg over Apple Music - litt som en skin er dette en pen og nyttig innpakning for dette musikk-formatet.

Gjengivelsen er som oftest av høy kvalitet (opptil 24 bit/192 kHz lossless), og tilbudet utvides fortløpende. En rekke innspillinger blir nå også tilgjengelige i Spatial Audio med Dolby Atmos.

Musikken kan du altså få uansett hvilken av de to appene du velger å benytte deg av – men klassisk-appen gir deg mye mer informasjon om verket, komponist, artist, kuraterte spillelister av artister, omtaler av verker av artister, frisk grafisk innpakning, og også en enkel måte å finne frem til ulike innspillinger av de samme verkene. Og dessuten også en bedre fremvisningsmåte av verk med de ulike satsene der dette er aktuelt.

Apple Music Classical i seg selv er gratis, men du trenger et abonnement på Apple Music. Og en internett-forbindelse. Apple Music Classical for Android kommer senere. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Apple

Download on the App Store